Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συγκλονίζει ο πατέρας στον Έβρο : Ζητήσαμε σωσίβια αλλά μας είπαν ότι δεν χρειαζόμασταν

Συγκλονίζει ο πατέρας στον Έβρο : Ζητήσαμε σωσίβια αλλά μας είπαν ότι δεν χρειαζόμασταν

Συγκλονίζουν τα λόγια του πατέρα, ο οποίος έχασε τη σύζυγό του, καθώς και ένα από τα παιδιά του όταν η βάρκα που τους μετέφερε από την Τουρκία ανετράπη στον Έβρο, ενώ και τα άλλα δύο παιδιά του ακόμα αγνοούνται

Συγκλονίζουν τα λόγια του πατέρα, ο οποίος έχασε τη σύζυγό του, καθώς και ένα από τα παιδιά του όταν η βάρκα που τους μετέφερε από την Τουρκία ανετράπη στον Έβρο, ενώ και τα άλλα δύο παιδιά του ακόμα αγνοούνται.

Ο Μουράτ Ακτσαμπάι είπε πως «η γυναίκα μου δεν γνώριζε κολύμπι και το νερό την παρέσυρε. Δεν μπορούσε να αφήσει τα τρία παιδιά να χαθούν».

Ο τραγικός πατέρας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha είπε πως «κολυμπούσα για να σώσω τα δύο μου παιδιά, αλλά ήταν αδύνατο να τα βγάλω στην άλλη πλευρά. Άρχισα να βουτάω αλλά δεν μπορούσα να τα τραβήξω από το νερό. Ήμουν μέσα στο νερό και μόλις βγήκα έξω τα παιδιά δεν ήταν εκεί».

Παρά το ότι κάθε ώρα που περνάει οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανά τα υπόλοιπα δυο παιδιά του μειώνονται, εκείνος δεν χάνει το κουράγιο του.

«Εύχομαι τα δύο μου παιδιά να είναι ζωντανά. Ελπίζω ιδιαίτερα για αυτό που φορούσε σωσίβιο», είπε, ενώ σε μια κραυγή αγωνίας παρακάλεσε τους διασώστες να μην σταματήσουν τις έρευνες: «Σας παρακαλώ με όλη μου την καρδιά να συνεχίσετε τις έρευνες».

Συγκλονιστική είναι και η περιγραφή του για τις τραγικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στον ποταμό.

«Όταν η βάρκα πλησίαζε την άλλη πλευρά του ποταμού υπήρχαν θάμνοι και κλαδιά. Η βάρκα χτύπησε σε κάποιο δέντρο ή θάμνο και άρχισαν να μπαίνουν νερά. Αναποδογύρισε και οι 11 επιβάτες πέσαμε στο νερό. Ζητήσαμε σωσίβια, όμως οι λαθρέμποροι μας είπαν ότι δεν τα χρειαζόμασταν. Πήραμε μόνο δύο σωσίβια μαζί μας. Το ένα το δώσαμε σε μία μητέρα και το άλλο το φοράει το αγόρι μου που αγνοείται», ανέφερε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δύο γονείς ήταν δάσκαλοι και υποστηρικτές του κινήματος του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, ενώ φέρονται να εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης εις βάρος τους.

Ερωτηθείς γιατί αποφάσισαν να φύγουν ο κ. Μουράτ είπε πως: «Εξαιτίας των προβλημάτων στη χώρα μας έπρεπε να δραπετεύσουμε, αν γνωρίζαμε ότι μπορεί να συνέβαινε αυτό θα το σκεφτόμασταν περισσότερο. Αλλά μας είπαν ότι ήδη πολλοί το έχουν καταφέρει. Έτσι θα μπορούσαμε κι εμείς».

Το χρονικό της υπόθεσης

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Πέμπτης όταν εννέα άτομα, όλοι τούρκοι υπήκοοι, προσπάθησαν να διαφύγουν από την Τουρκία με βάρκα, η οποία ανετράπη.

Οι πέντε από τους επιβάτες, οι οποίοι εντοπίστηκαν λίγο μετά το συμβάν και διεσώθησαν, δήλωσαν στις αστυνομικές Αρχές ότι μαζί τους στη βάρκα βρίσκονταν άλλα τέσσερα άτομα, μία γυναίκα και τρία ανήλικα παιδιά, με τις έρευνες για τον εντοπισμό τους να ξεκινούν άμεσα.

Ωστόσο, χθες, Παρασκευή η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, αποκάλυψε πως φέρονται να έχουν βρεθεί νεκροί η μητέρα και το ένα παιδί.

Οι δύο σοροί εντοπίστηκαν στην τουρκική πλευρά του ποταμού Έβρου από την τουρκική ΕΜΑΚ.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024