Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητάει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητάει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Με θέμα το σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ζητάει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, προκειμένου να συζητηθούν «οι δυσμενείς εξελίξεις που οδηγούν στην κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα ο ΙΣΑ απέστειλε σήμερα επιστολή στον πρωθυπουργό, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το «Υπουργείο Υγείας θέσπισε ένα ανεφάρμοστο και κρατικοδίαιτο νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αγνοώντας προκλητικά τους Ιατρικούς Συλλόγους, τους Συλλόγους των ασθενών και τις Ενώσεις των ιατρών».

Ο ΙΣΑ υποστηρίζει ότι «το υπουργείο αντιμετωπίζει τον ιατρικό κόσμο με περιφρόνηση και επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την οικονομική κρίση και την ανεργία, για να δημιουργήσει ένα φθηνό σύστημα, με κακοπληρωμένους εργαζόμενους και υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας».

Σχετικά με την καθιέρωση του συστήματος των υποχρεωτικών παραπομπών αναφέρει ότι «παρεμποδίζεται η πρόσβαση των πολιτών στο υψηλά εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της χώρα μας που έχει γίνει ανάρπαστο από τα υγειονομικά συστήματα των άλλων χωρών».

Τέλος λέει ότι είναι αναγκαία η διαρκής παρέμβαση των καθ’ ύλην αρμοδίων για την εξυγίανση του Συστήματος Υγείας της χώρας μας «και όχι ο αποκλεισμός των Ιατρικών Συλλόγων από την άσκηση του δικαιώματος τους όπως πράττει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024