Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διεκόπη για δεύτερη φορά η δίκη του φερόμενου αρχηγού της ρωσικής μαφίας

Διεκόπη για δεύτερη φορά η δίκη του φερόμενου αρχηγού της ρωσικής μαφίας

Οι συνήγοροί του ζήτησαν από την έδρα χρονικό περιθώριο δέκα ημερών, προκειμένου να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους, ενώ παράλληλα προέβαλαν ανθρωπιστικούς λόγους

Διεκόπη και πάλι από το Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η συζήτηση για την έκδοση του γεωργιανοώ, φερόμενου ως αρχηγού της ρωσικής μαφίας, στις γαλλικές αρχές.

O 57χρόνος Λάσα Σουσανασβίλι, γνωστός και με το ψευδώνυμο «το Λίπος», μετήχθη και πάλι σήμερα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας στον Άρειο Πάγο. Οι συνήγοροί του ζήτησαν από την έδρα χρονικό περιθώριο δέκα ημερών, προκειμένου να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους, ενώ παράλληλα προέβαλαν ανθρωπιστικούς λόγους.

Συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι ο πελάτης τους λόγω της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης της υγείας του, που το τελευταίο διάστημα έχει επιδεινωθεί, χρειάζεται χρόνο «για να προετοιμαστεί ψυχολογικά αλλά και σωματικά, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στη διαδικασία».

«Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει καταφέρει να πάρει ανάσα από τις 29 Μαΐου αφού τον μεταγάγουν καθημερινά στα δικαστήρια, και ζητάμε να δοθεί ο χρόνος ανθρωπίνως γιατί κάθε φορά είναι εδώ με κίνδυνο της υγείας του» ανέφερε η εκ των συνηγόρων του Ζωή Κωνσταντοπούλου, προσθέτοντας ότι «δεν είναι δυνατόν κάθε φορά να αγχώνομαι αν ο εντολέας μου θα πεθάνει μέσα στο δικαστήριο».

Ακόμη, οι δικηγόροι του ανέφεραν ότι συντρέχουν και δικονομικοί λόγοι για την αναβολή, καθώς έχουν υποβάλει αίτημα διόρθωσης της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών, που έδωσε το πράσινο φως για την έκδοση του στη Γαλλία.

Στη συνέχεια, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος αναβολής, αναφέροντας ότι «ο χρόνος είναι αρκετός έως σήμερα για την προετοιμασία των συνηγόρων», ενώ αναφερόμενη στα προβλήματα υγείας του εκζητούμενου είπε ότι «η κατάσταση της υγείας του είναι μόνιμη και συνεπώς δεν πρόκειται να υπάρξει βελτίωση της».

Τελικά το αίτημα αναβολής απερρίφθη και όταν οι αρεοπαγίτες επανήλθαν στην έδρα για να συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία, η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπέβαλε δικονομικές ενστάσεις, όπως για μη νόμιμη κλήτευση του εκζητουμένου, κ.λπ.

Κατόπιν αυτών και λόγω του προχωρημένου της ώρας, το δικαστήριο διέκοψε για την ερχόμενη Δευτέρα.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Ο 57χρονος, ο οποίος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Απρίλιο, κατά τη διάρκεια κοινής ευρωπαϊκής αστυνομικής επιχείρησης, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Γαλλία, φέρεται να κατέχει τον τίτλο του αρχηγού της ρωσικής μαφίας, ενώ είχε περάσει ξανά από τη φυλακή, απ’ όπου όμως αποφυλακίστηκε το 2015 για λόγους υγείας.

Η δράση του όμως, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν σταμάτησε καθώς επέστρεψε στις κλοπές και τις διαρρήξεις από τις οποίες η ομάδα του απέσπασε 1.000.000 ευρώ.

Οι γαλλικές αρχές τού αποδίδουν τον τίτλο ηγετικού στελέχους εγκληματικής οργάνωσης, η οποία διέπραττε κλοπές, ξεπλένοντας τα κλοπιμαία. Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης απάντησε θετικά στο αίτημα της Γαλλίας για την έκδοση του Σουσανασβίλι, υπό τον όρο της επαναμεταγωγής του στην Ελλάδα, όταν ζητηθεί από τις δικαστικές αρχές, καθώς στην Ελλάδα έχει ακόμη εκκρεμότητες.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024