Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ υπέρ Google : Η ΕΕ εκμεταλλεύεται τις ΗΠΑ, αλλά όχι για πολύ

Τραμπ υπέρ Google : Η ΕΕ εκμεταλλεύεται τις ΗΠΑ, αλλά όχι για πολύ

Tην Τετάρτη, η ΕΕ επέβαλε πρόστιμο ύψους 4,34 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Google για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης

Με σφοδρότητα επέκρινε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, το πρόστιμο-ρεκόρ που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Google, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα ανεχθεί πλέον η Ευρώπη να «επωφελείται» από τις ΗΠΑ.

«Σας το είπα! Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε πρόστιμο πέντε δίσ. δολαρίων σε μία από τις κορυφαίες επιχειρήσεις μας, τη Google. Έχουν πραγματικά εκμεταλλευθεί τις ΗΠΑ, αλλά όχι για πολύ ακόμα» τόνισε ο κ. Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Σημειώνεται πως, την Τετάρτη, η ΕΕ επέβαλε πρόστιμο ύψους 4,34 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Google για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από το 2011, η Google έχει επιβάλει παράνομους περιορισμούς σε κατασκευαστές συσκευών Android και φορείς εκμετάλλευσης δικτύων κινητών επικοινωνιών, με σκοπό να εδραιώσει τη δεσπόζουσα θέση της στη γενική διαδικτυακή αναζήτηση.

Η Κομισιόν κάλεσε, δε, τη Google να συμμορφωθεί με την απόφαση εντός 90 ημερών, προειδοποιώντας πως σε αντίθετη περίπτωση θα επιβληθούν χρηματικές ποινές ύψους έως και 5% του μέσου ημερήσιου παγκόσμιου κύκλου εργασιών της Alphabet, μητρικής εταιρείας της Google. Της απόφασης προηγήθηκε τριετής έρευνα της αρμόδιας αρχής της ΕΕ.

Αντίμετρα στα σχέδια Τραμπ για δασμούς στα αυτοκίνητα

Λίστα αντιμέτρων στην περίπτωση που οι ΗΠΑ επιβάλουν δασμούς στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως δήλωσε η ευρωπαία επίτροπος Εμπορίου, Σεσίλια Μάλστρομ, προσθέτοντας ότι ελπίζει πως μία επίσκεψη της ΕΕ στην Ουάσινγκτον μπορεί να αμβλύνει τις εντάσεις.

«Εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν αυτούς του δασμούς επί των αυτοκινήτων, θα είναι πολύ ατυχές. Προετοιμάζουμε μαζί με τα κράτη μέλη μας μία λίστα μέτρων εξισορρόπησης και για την περίπτωση αυτή. Και αυτό το έχουμε καταστήσει σαφές στους αμερικανούς εταίρους μας» δήλωσε η Μάλστρομ κατά την διάρκεια διάσκεψης του German Marshall Fund of the United States στις Βρυξέλλες.

«Γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως στην περίπτωση του χάλυβα και του αλουμινίου» είπε.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, συνοδευόμενος από την Σεσίλια Μάλστρομ θα επισκεφθεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν το θέμα του διατλαντικού εμπορίου.

«Το μήνυμα είναι το εξής: η ΕΕ προσηλωμένη στο παγκόσμιο εμπόριο και, υπό αυτήν την έννοια , είμαστε ανοικτοί στις ιδέες του ανοίγματος του εμπορίου. Είμαστε έτοιμοι να βγούμε από την πεπατημένη» είπε.

Αλλά «έχουμε δει κατά το παρελθόν ότι αυτές οι συναντήσεις είναι απρόβλεπτες» πρόσθεσε η ευρωπαία επίτροπος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν υποβάλει από τις αρχές του Ιουνίου τιμωρητικούς δασμούς 25% επί του ευρωπαϊκού χάλυβα και 10% επί των προϊόντων αλουμινίου, με μία απόφαση προς την οποία οι Ευρωπαίοι απάντησαν αμέσως με αντίμετρα επί εμβληματικών αμερικανικών προϊόντων, όπως τα τζιν και το φυστικοβούτυρο.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024