Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκηνικό «Αττίλα» στήνουν οι Τούρκοι με επιδείξη από τα «τουρκικά αστέρια»

Σκηνικό «Αττίλα» στήνουν οι Τούρκοι με επιδείξη από τα «τουρκικά αστέρια»

Η Αγκυρα αποφάσισε να εορτάσει με πιο εντυπωσιακό τρόπο φέτος την εισβολή στην Κύπρο

Αρχισαν να καταφτάνουν στο κατεχόμενο αεροδρόμιο της Τύμπου στην Κύπρο πλήθος τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών για να πάρουν μέρους στους«εορτασμούς» για τα 44 χρόνια από την τουρκική εισβολή στο νησί

Το προκλητικό είναι ότι θα μετάσχει και το σμήνος επιδείξεων της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας το επονομαζόμενο και «Τουρκικά αστέρια» (» (Turk Yildizlari), που από το 2012 και μετά συμμετέχει στα πανηγύρια για την τουρκική εισβολή στα κατεχόμενα.

Οι επιδείξεις, που ξεκίνησαν αρχικά με πτήσεις στην περιοχή της παρέλασης στην κατεχόμενη Λευκωσία και επεκτάθηκαν αργότερα και στην Κερύνεια, φέτος θα γίνουν και σε τρίτη περιοχή – σε παράκτια περιοχή της κατεχόμενης επαρχίας Μόρφου.

Επίσης, η Τουρκία δέσμευσε θαλάσσιες περιοχές στα κατεχόμενα για ασκήσεις με πραγματικά πυρά ενώ αναμένεται παρέλαση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχή την ώρα που τα αεροσκάφη θα πετούν πάνω από την κατεχόμενη Λευκωσία, θυμίζοντας μέρες του 1974. Οι πτήσεις κατά το σόου θα φτάνουν σε υψόμετρο μεταξύ 7.000 και 12.000 ποδών και «δεσμεύουν» ζώνη ακτίνας δύο χιλιομέτρων για τον σκοπό αυτό.

Όπως αναφέρουν κυπριακά ΜΜΕ, το σμήνος επιδείξεων της τουρκικής αεροπορίας, αύριο το βράδυ, μετά τις παράνομες και προκλητικές δραστηριότητες στα κατεχόμενα, θα αναχωρήσει για τη βάση του στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στα Κόνια της Τουρκίας και αμέσως μετά θα πετάξει για τη Ρουμανία όπου θα συμμετάσχει στην εκεί ετήσια αεροπορική έκθεση.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024