Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαψεύδει η Βρετανία τα περί ταυτοποίησης Ρώσων στη δηλητηρίαση Σκριπάλ

Διαψεύδει η Βρετανία τα περί ταυτοποίησης Ρώσων στη δηλητηρίαση Σκριπάλ

«Νομίζω πως η ιστορία αυτή ανήκει στην κατηγορία της παραπληροφόρησης και της άγριας σπέκουλας» σχολίασε ο υπουργός Ασφάλειας της Βρετανίας, Μπεν Ουάλας

Ο υπουργός Ασφάλειας της Βρετανίας, Μπεν Ουάλας, απέρριψε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τους υπόπτους για τη δηλητηρίαση των Σκριπάλ και πως πρόκειται για Ρώσους.

Ο ρώσος πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια είχαν δηλητηριαστεί με τον νευροτοξικό παράγοντα Novitchok στο Σάλσμπερι της Αγγλίας.

«Νομίζω πως η ιστορία αυτή ανήκει στην κατηγορία της παραπληροφόρησης και της άγριας σπέκουλας» έγραψε ο Μπεν Ουάλας στο Twitter, σχολιάζοντας την αναφορά του πρακτορείου ειδήσεων Press Association.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το πρακτορείο, η βρετανική αστυνομία θεωρεί ότι έχει ταυτοποιήσει τους υπόπτους και πρόκειται για Ρώσους.

«Οι ερευνητές θεωρούν ότι ταυτοποίησαν τους υπόπτους για την επίθεση με Novitchok μέσω του συστήματος παρακολούθησης με κάμερες, συγκρίνοντας το οπτικό υλικό με τους φακέλους ανθρώπων που εισήλθαν εκείνη την περίοδο στην χώρα» δήλωσε πηγή που προέρχεται από τις υπηρεσίες της έρευνας.

«Οι ερευνητές είναι βέβαιοι ότι οι ύποπτοι είναι Ρώσοι» πρόσθεσε.

Οι βρετανικές αρχές επέρριψαν στα προηγούμενα στάδια της έρευνας στην Ρωσία την ευθύνη για την επίθεση κατά των Σκριπάλ, με τη Μόσχα πάντως να αρνείται την όποια εμπλοκή της.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024