Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε «τρικυμία» το Ποτάμι για τη στρατηγική των συνεργασιών

Σε «τρικυμία» το Ποτάμι για τη στρατηγική των συνεργασιών

Υπάρχουν φωνές για συμπόρευση με τη Νέα Δημοκρατία, την ίδια ώρα που κάποιοι φέρεται να στρέφονται προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Σταύρο Θεοδωράκη να επιμένει στην αυτόνομη πορεία του κόμματος

Στα άκρα φαίνεται πως οδηγούνται οι σχέσεις στο Ποτάμι με τις αντίρροπες τάσεις στο εσωτερικό του κόμματος να είναι πλέον πιο εμφανείς από ποτέ.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η περαιτέρω πορεία του κόμματος, με τον πολιτικό προσανατολισμό να είναι το ζητούμενο. Κι αυτό γιατί, υπάρχουν φωνές για συμπόρευση με τη Νέα Δημοκρατία, την ίδια ώρα που κάποιοι φέρεται να στρέφονται προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Σταύρο Θεοδωράκη να επιμένει στην αυτόνομη πορεία του κόμματος.

Είναι προφανές ότι στην πορεία προς το συνέδριο του Ποταμιού, μετά και την αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής, οι συγκρούσεις για την πολιτική των συμμαχιών θα ενταθούν και δεν αποκλείεται να καταλήξουν σε νέες αποχωρήσεις.

Μετά τη χθεσινή αντιπαράθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο βουλευτής του κόμματος, Γρηγόρης Ψαριανός, επανήλθε βάζοντας στο στόχαστρό του την ηγεσία του Ποταμιού και επαναλαμβάνοντας τα περί στήριξης στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Θα ήθελα να διακηρύξουμε ότι θα στηρίξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Θα ήθελα να διακηρύξουμε ότι θα στηρίξουμε την κυβέρνηση του πρώτου κόμματος, αρκεί να αποδεχτεί να ενσωματώσει πέντε από τις δέκα προτάσεις μας» τόνισε ο Γρηγόρης Ψαριανός, καταγγέλλοντας ότι δύο από τους βουλευτές του κόμματος έχουν ήδη συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να αναφέρει ονόματα.

Μιλώντας στον «ΘΕΜΑ 104,6», είπε πως «έξι είμαστε στο Ποτάμι και δυο ευρωβουλευτές, οκτώ. Ο Δανέλλης το έχει πει ξεκάθαρα, αν φύγουν οι ΑΝΕΛ, πρέπει να βάλουμε πλάτη. Εγώ με αυτό διαφωνώ κάθετα» και συμπλήρωσε: «Μέχρι τις εκλογές την μάχη θα την δίνω από το Ποτάμι, δεν έχω αποχωρίσει και δεν θα αποχωρίσω, αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε αν υπάρχει συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και να διατηρούμε την πίστη μας σε αυτό που ξεκινήσαμε να κάνουμε, ένα ανεξάρτητο μεσαίο μεταρρυθμιστικό χώρο».

Νωρίτερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon, ανέφερε ότι «τo Ποτάμι έχει ένα σοβαρό πρόβλημα στρατηγικής και επιτέθηκε στον Σταύρο Θεοδωράκη, λέγοντας ότι έχει κάνει πολλά λάθη. Όταν κοιτάς λίγο προς τα εδώ και λίγο προς τα εκεί… υπάρχει πρόβλημα».

Θεοδωράκης: Δεν θα γίνουμε ιπποκόμοι κανενός

«Το Ποτάμι θα είναι υπερήφανα στην επόμενη Βουλή, δυναμικά» τόνισε ο επικεφαλής του, Σταύρος Θεοδωράκης, σημειώνοντας ότι τον Σεπτέμβριο θα παρουσιάσει την πρότασή του, η οποία θα βρει ανταπόκριση σε μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας και θα αποτελέσει τη βάση για  ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες.

Μιλώντας στα «Parapolitikafm 90.1» σχετικά με τις φήμες που μιλούν για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ, ξεκαθάρισε ότι «δεν θα γίνουμε ιπποκόμοι κανενός. Η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του Ποταμιού αποφάσισε ότι πρέπει να προχωρήσουμε αυτόνομα. Κάποιοι θέλουν να μας σύρουν ντε και καλά δεξιά και κάποιοι άλλοι ντε και καλά αριστερά. Δεν θα μας σύρουν. Δεν θα γίνουμε ιπποκόμοι κανενός» είπε.

Ερωτηθείς για το tweet του Γρηγόρη Ψαριανού εναντίον του, είπε ότι δεν θα απαντήσει σε ένα tweet που έγινε στις 4.30 το πρωί, καθώς «της νύχτας τα καμώματα, τα βλέπει η μέρα και γελάει».

«Προφανώς οι άνθρωποι έχουμε αδυναμίες και προφανώς κάποιοι σκέφτονται συνεχώς το μέλλον τους. Δεν είμαι από αυτούς. To πιο εύκολο και ξεκούραστο είναι να προσδένεται κανείς σε ένα μεγάλο καράβι, αντί να θαλασσοδέρνεται και να προσπαθεί με μια μικρή βάρκα. Εμείς δεν θα το κάνουμε αυτό. Δεν θα εξαγοραστώ με μια κοινοβουλευτική έδρα δεξιά ή αριστερά, επειδή ο αγώνας με το Ποτάμι είναι δύσκολος. Άλλωστε η εκτίμησή μου είναι ότι ο αγώνας θα είναι νικηφόρος» υποστήριξε ο κ. Θεοδωράκης.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024