Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος κυβέρνησης - ΝΔ για την εταιρεία των αδερφών Τσίπρα

Πόλεμος κυβέρνησης – ΝΔ για την εταιρεία των αδερφών Τσίπρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχειρεί να αντικρούσει τους ισχυρισμούς της ΝΔ για χαριστική ρύθμιση του δανείου ύψους 250.000 ευρώ της «Δίοδος» και την πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα

Συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την εταιρεία «Δίοδος» των αδερφών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα,  Δημήτρη και Ζανέτ, έδωσε σήμερα με πρωινές του δηλώσεις ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μιλώντας στον ANT1 και σχολιάζοντας το χθεσινό σημείωμα της ΝΔ για την εταιρεία των αδερφών του πρωθυπουργού, ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι «η ΝΔ εξέδωσε μια ανακοίνωση που στην κυριολεξία είναι για ποινικό δικαστήριο», «ήταν ένα συκοφαντικό λιβελογράφημα», «και το κάνει αυτό για να βυθίσει τον πολιτικό διάλογο στο σκοτάδι».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση με τις υποθέσεις της Novartis και του ΚΕΕΛΠΝΟ, «τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη με το ανακριβές πόθεν έσχες, με τη μη δήλωση του πόθεν έσχες, το γεγονός ότι υπάρχουν δάνεια εκατ. ευρώ του Κήρυκα Χανίων, στα οποία εκεί υπάρχουν χαριστικές ρυθμίσεις. Προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις με ψευδείς ειδήσεις και κατηγορίες με συκοφαντικά και ανυπόστατα δημοσιεύματα που είχε μάλιστα προαναγγείλει (σ.σ. ο κ. Μητσοτάκης) από τη Βουλή».

Και συμπλήρωσε ότι «σε συνεργασία με ένα συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα η ΝΔ προσπαθεί να βυθίσει τη χώρα σε αυτό το σκοτάδι».

Μάλιστα επιχείρησε να αντικρούσει τους ισχυρισμούς της ΝΔ για χαριστική ρύθμιση του δανείου ύψους 250.000 ευρώ της «Δίοδος» και την πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα λέγοντας ότι:

– Ως προς το ότι υπήρξε χαριστική ρύθμιση, είπε ότι «χαριστική ρύθμιση του δανείου με 6% επιτόκιο δεν υπάρχει. Χαριστική είναι η ρύθμιση του Κήρυκα Χανίων, όπου ο κ. Μητσοτάκης μετά από 11 χρόνια που δεν είχε πληρώσει φράγκο εξασφάλισε δόσεις για 2 χρόνια, 3 χιλιάδων ευρώ, με τη δυνατότητα στο τέλος των δυο η τριών χρόνων να πληρώσει δήθεν 614.000 ευρώ και να εξοφλήσει το δάνειο του. Αυτό λέγεται «ρύθμιση-μπαλόνι και είναι καραμπινάτη παρανομία».

-Ως προς το ότι με τον νόμο Παρασκευόπουλου, που έγινε επί της σημερινής κυβέρνησης, το δικαστήριο οδηγήθηκε στην απόφαση περί εξάλειψης του αξιόποινου, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε: «Δεν ισχύει ούτε αυτό, γιατί και ο προηγούμενος νόμος που ίσχυε, στο συγκεκριμένο ζήτημα της πλημμεληματικής κατηγορίας, έλεγε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Δηλαδή, δεν θα είχε αλλάξει τίποτα και ούτως η άλλως ο νόμος που εφαρμόζεται κάθε φορά είναι ο νόμος που είναι ο πιο επιεικής στο ποινικό δίκαιο και ο προηγούμενος στο συγκεκριμένο ζήτημα νομίζω είναι και πιο επιεικής».

-Ως προς το «τρίτο συκοφαντικό που περιλαμβάνει το κείμενο της ΝΔ ότι άλλαξε δήθεν η κατηγορία από το δικαστήριο το 2015, όταν ο κ. Τσίπρας ήταν ήδη πρωθυπουργός», επισήμανε ότι «δεν ισχύει», καθώς «το δικαστήριο είχε αποφασίσει γι’ αυτά τα ζητήματα από το 2012 πριν καν τις εκλογές του Μάη, πριν καν γίνει αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

-Το «4ο ψέμα», είπε ο κ. Τζανακόπουλος, «αφορά την υποτιθέμενη λειτουργία της εταιρείας των αδελφών του πρωθυπουργού με έργα από το δημόσιο». Ωστόσο, τόνισε, «από το 2012 και από τότε που ο κ. Τσίπρας έγινε αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης ο αδερφός του κατέθεσε το δίπλωμα του επί υπουργίας του κ. Μηταράκη και δεν έχει καμία σχέση με το ελληνικό δημόσιο».

Διαβάστε επίσης: 

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024