Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε Κέντρο Υγείας μετατρέπεται το Νοσοκομείο Πατησίων

Σε Κέντρο Υγείας μετατρέπεται το Νοσοκομείο Πατησίων

Το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε την αλλαγή χρήσης και η 1η ΥΠΕ σύστησε επιτροπή για την εκπόνηση μελέτης εργασιών διαμόρφωσης και σύνταξης προϋπολογισμού

Ως Κέντρο Υγείας θα λειτουργεί πλέον το μέχρι πρότινος κλειστό Νοσοκομείο Πατησίων.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Υγείας, στο ανακαινισμένο κτιριακό συγκρότημα της οδού Χαλκίδος 15-17 θα μεταφερθεί το Κέντρο Υγείας Πατησίων, που τώρα στεγάζεται σε μισθωμένο ακίνητο επί της οδού Δροσοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων είχε κλείσει το 2013 όταν οι κλινικές του εγκαταστάθηκαν σε άλλα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου. Στο κτίριο της οδού Χαλκίδος είχαν μείνει μόνο τα Εξωτερικά Ιατρεία του Οφθαλμολογικού Τμήματος, αποκομμένα από τις λοιπές υποστηρικτικές υπηρεσίες.

Το 2017-18, με συνεργασία όλων των ενδιαφερόμενων μερών (Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Οικονομικών και 1η ΥΠΕ) παραχωρήθηκε για στέγαση δομής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας το σύνολο του κτιριακού συγκροτήματος. Παράλληλα ανευρέθηκε κατάλληλος χώρος στο «Κωνσταντοπούλειο»Νοσοκομείο για την μετεγκατάσταση των Εξωτερικών Ιατρείων του Οφθαλμολογικού Τμήματος και την επανασύνδεσή τους με τις λοιπές νοσοκομειακές υπηρεσίες. Ο ξενοδοχειακός και ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός που παρέμεινε στο κτήριο παραχωρήθηκε με αποφάσεις της 1ης ΥΠΕ σε άλλα νοσοκομεία.

Στη συνέχεια το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε την αλλαγή χρήσης και η 1η ΥΠΕ σύστησε επιτροπή για την εκπόνηση μελέτης εργασιών διαμόρφωσης και σύνταξης προϋπολογισμού. Η μελέτη κατατέθηκε και εγκρίθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη τον Ιούνιο και 1η ΥΠΕ προκήρυξε το κατασκευαστικό έργο σε ανοιχτό διαγωνισμό, προϋπολογισμού 381.229,67 ευρώ. Ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης προσφορών ορίστηκε ως η 25η Ιουλίου 2018.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024