Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ταϊλάνδη : Εξιτήριο από το νοσοκομείο παίρνουν τα παιδιά

Ταϊλάνδη : Εξιτήριο από το νοσοκομείο παίρνουν τα παιδιά

Θα δώσουν συνέντευξη Τύπου αύριο, Τετάρτη, για να ικανοποιήσουν το τεράστιο ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης για την περιπέτειά τους

Τα 12 αγόρια και ο προπονητής του ποδοσφαίρου τους που διασώθηκαν από πλημμυρισμένο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη θα βγουν από το νοσοκομείο αύριο, Τετάρτη, και θα δώσουν συνέντευξη Τύπου την ίδια ημέρα για να ικανοποιήσουν το τεράστιο ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης για την περιπέτειά τους, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

«Θέλουμε να περιορίσουμε την περιέργεια της κοινής γνώμης» δήλωσε στο Reuters ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σανσέρν Καουκαμνέρντ.

Τα αγόρια, ηλικίας 11 εώς 16 ετών, και ο 25χρονος προπονητής τους απεγκλωβίστηκαν από το σπήλαιο Ταμ Λούανγκ, κοντά στα σύνορα με τη Μιανμάρ, την περασμένη εβδομάδα, μετά από μια επικίνδυνη επιχείρηση διάσωσης που συγκέντρωσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Έκτοτε, τα αγόρια και ο προπονητής τους νοσηλεύονται σε νοσοκομείο στην πόλη Τσιανγκ Ράι.

Οι αρχές ανησυχούν για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στην ψυχική τους υγεία η ξαφνική δημοσιότητα και το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης, άρα η αυριανή συνέντευξη Τύπου θα διεξαχθεί με ιδιαίτερα προσεκτικό και ελεγχόμενο τρόπο.

Οι δημοσιογράφοι θα υποβάλουν εκ των προτέρων τις ερωτήσεις τους, οι οποίες θα αξιολογηθούν από ψυχολόγο. Οι ερωτήσεις που θα εγκριθούν θα υποβληθούν προς τα παιδιά από έναν συντονιστή.

«Το κανονίσαμε έτσι ούτως ώστε, μετά από αυτό, τα αγόρια να μπορέσουν να επιστρέψουν στην κανονική τους ζωή» δήλωσε ο Σανσέρν.

Ο Πασακόρν Μπουνιαλάκ, αντικυβερνήτης της επαρχίας Τσιανγκ Ράι, δήλωσε ότι τα αγόρια θα επιστρέψουν σπίτι τους μετά τη συνέντευξη Τύπου και ότι παρακαλεί τους γονείς και τους δημοσιογράφους να αποφύγουν τις συνεντεύξεις για περίπου 30 ημέρες.

«Σε αυτή την αρχική φάση, προσπαθούμε να πείσουμε τα μέσα ενημέρωσης να μην ενοχλήσουν τα αγόρια» δήλωσε στο Reuters.

Διαβάστε επίσης:

Ταϊλάνδη : Θρηνούν τα δώδεκα παιδιά για το χαμό του εθελοντή δύτη

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024