Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με «τρικολόρ» αέρα νίκης ο μεταρρυθμιστής Μακρόν

Με «τρικολόρ» αέρα νίκης ο μεταρρυθμιστής Μακρόν

Η κατάκτηση του Μουντιάλ από τη Γαλλία έχει δημιουργήσει ένα ευνοϊκό κλίμα για τον γάλλο πρόεδρο που δεν αποκλείεται να επηρεάσει ακόμη και τις δύσκολες διαπραγματεύσεις για τις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις

Μετά τη θριαμβευτική επιστροφή των «τρικολόρ» στο Παρίσι, την υποδοχή τους στο προεδρικό μέγαρο και το γκάρντεν πάρτι με 3000 προσκεκλημένους του προέδρου, ο Εμανουέλ Μακρόν επέστρεψε στους συνηθισμένους ρυθμούς του.

Από τις 9 το πρωί συγκέντρωσε στην προεδρία τους εκπροσώπους των εργατικών συνδικάτων και της εργοδοσίας, για να συζητήσει μαζί τους το καυτό νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της φτώχειας που ετοιμάζει για το φθινόπωρο.

Φτώχεια, ανεργία, συντάξεις είναι το τρίπτυχο μέσω του οποίου οι Γάλλοι περιμένουν να δοθεί μια πιο κοινωνική στροφή στη μέχρι τώρα καθαρά φιλελεύθερη πολιτική του προέδρου, που ως συνέπεια έχει το χαμηλότερο ποσοστό δημοτικότητας – μόλις 32% – που είχε ποτέ πρόεδρος μετά τον πρώτο χρόνο θητείας.

Πολλοί διερωτώνται κατά πόσο η νίκη της Εθνικής Γαλλίας θα ανεβάσει τον Εμ. Μακρόν στις σφυγμομετρήσεις.

Υπάρχει το προηγούμενο του Ζακ Σιράκ το 1998, που όταν η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου απέκτησε το Κύπελλο, ο τότε πρόεδρος ανέβηκε 18 μονάδες στις δημοσκοπήσεις.

Σήμερα ο Μακρόν είναι υπεύθυνος για όλα. Στο Μουντιάλ ζήτησε από τους παίκτες να «μουσκέψουν τη φανέλα». Ο ίδιος μούσκεψε το πουκάμισο, ακολουθώντας την ομάδα από τον ημιτελικό και μετά.

Απάντηση στα ρατσιστικά σχόλια

Χθες, κατά την υποδοχή της ομάδας στο κόκκινο χαλί, στην αυλή της προεδρίας, οι Γάλλοι έζησαν μια ευχάριστη έκπληξη αφού άκουσαν τη Μασσαλιώτιδα από τους παίκτες της Εθνικής, αυθόρμητα και εκτός πρωτοκόλλου.

Το γεγονός ακύρωσε παλαιότερα ρατσιστικά σχόλια της Μαρίν Λεπέν για μη συμμετοχή μαύρων παικτών στον εθνικό ύμνο. Στην αλλαγή νοοτροπίας έχει συμβάλει σημαντικά ο προπονητής Ντιντιέ Ντεσάν, όπως παραδέχονται οι ίδιοι οι παίκτες και άλλοι.

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024