Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας για εκλογές: Κάντε κανένα μπάνιο

Τσίπρας για εκλογές: Κάντε κανένα μπάνιο

O πρωθυπουργός δεν θέλει να διαταράξει τα ιερά «μπάνια του λαού»

Αν και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε σε «προεκλογικό κλίμα», συζητώντας την παροχολογία που θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και τις φιέστες που σχεδιάζει η κυβέρνηση με αφορμή την έξοδο από τα Μνημονια στις 20 Αυγούστου, ο Αλέξης Τσίπρας -όπως είναι φυσικό- δεν ανοίγει τα χαρτιά του.

Εξερχόμενος του Πολιτικού Συμβουλίου, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του, ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν θα πάει σε πρόωρες κάλπες, για να δώσει την απάντηση: «Κάντε κανένα μπάνιο» και να απομακρυνθεί χαμογελώντας με αινιγματικό τρόπο…

Όπως φαίνεται, ο πρωθυπουργός δεν έχει σκοπό να χαλάσει την παράδοση, σύμφωνα με την οποία τα «μπάνια του λαού» είναι ιερά.

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, τα «μπάνια του λαού» δεν θα διαρκέσουν μέχρι τον… χειμώνα, όταν -σύμφωνα με τα σενάρια- αναμένεται να ριφθεί ο κύβος για τις πρόωρες κάλπες. Κι αυτό, καθώς η Συμφωνία των Πρεσπών πρόκειται να εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή τον Ιανουάριο ή Φεβρουάριο και τότε ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος θα πρέπει να αποδείξει πόσο «Μακεδονομάχος» είναι, ρίχνοντας την κυβέρνηση.

Επιπλέον, η κυβέρνηση έχει σχεδιασμό για (τουλάχιστον) διπλές κάλπες, δηλαδή αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές, για τον Μάιο του 2019 και όλα είναι ανοιχτά ώστε να διενεργηθούν ταυτόχρονα και οι εθνικές εκλογές. Οι σχεδιασμοί αυτοί στοχεύουν στη «διασπορά» της λαϊκής αγανάκτησης, κάτι που όμως τίθεται υπό έντονη αμφισβήτηση τόσο από την αξιωματική αντιπολίτευση, όσο και από τα ευρήματα όλων των τελευταίων δημοσκοπήσεων.

Διαβάστε επίσης:

Παροχές με το βλέμμα στην κάλπη σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024