Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέες εικόνες από τη μεταγωγή των δύο στρατιωτικών στο δικαστήριο

Νέες εικόνες από τη μεταγωγή των δύο στρατιωτικών στο δικαστήριο

Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Hurriyet» φαίνονται οι δύο στρατιωτικοί να μεταφέρονται στο δικαστήριο με τη συνοδεία ανδρών της τουρκικής αστυνομίας

Νέο βίντεο από τη μεταφορά των δύο στρατιωτικών από τη φυλακή στο δικαστήριο της Αδριανούπολης, δόθηκε στη δημοσιότητα.

Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Hurriyet» φαίνονται οι δύο στρατιωτικοί να μεταφέρονται στο δικαστήριο με τη συνοδεία ανδρών της τουρκικής αστυνομίας.

Αργότερα, το δικαστήριο αρνήθηκε για πέμπτη φορά να απελευθερώσει τους δύο στρατιωτικούς, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης από τις 3 Μαρτίου.

Το τουρκικό δικαστήριο αιτιολόγησε την απόφασή του, επικαλούμενο τη συνέχιση των ερευνών των δεδομένων που βρέθηκαν στα κινητά των Μητρετώδη και Κούκλατζη.

Η απόφαση αυτή του τουρκικού δικαστηρίου είναι αν μη τι άλλο προκλητική και δείχνει τις προθέσεις των γειτόνων για μακρά παραμονή στη φυλακή, τουλάχιστον στο πλαίσιο του «παζαριού» που κάνει η Αγκυρα.

Αποτελεί επίσης μια προκλητική απόφαση, αφού είναι αδιανόητο να επικαλούνται τις έρευνες στα κινητά, 138 ημέρες μετά τη σύλληψή τους.

Υπενθυμίζεται ότι προηγούμενα αιτήματα αποφυλάκισης είχαν απορριφθεί κυρίως γιατί οι Τούρκοι έλεγαν ότι δεν έχουν μόνιμη διεύθυνση διαμονής στη χώρα. Ωστόσο, πριν από μερικές ημέρες η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει επίδομα στους Ελληνες στρατιωτικούς ως υπηρετούντες στην αλλοδαπή θέλοντας να δείξουν έτσι ότι υπάρχει μόνιμη κατοικία για τους Κούκλατζη και Μητρετώδη.

Οι Τούρκοι όμως βρήκαν μια άλλη δικαιολογία για να κρατήσουν στη φυλακή τους δύο.

Στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του είχε ζητήσει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη δίκη τους, κάτι που δε φαίνεται, πάντως, ορατό.

Ο Τούρκος πρόεδρος έθεσε ανοικτά θέμα ανταλλαγής με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα.

Βαρύ κλίμα

Τις τελευταίες μέρες το βαρύ κλίμα στις οικογένειες των δύο στρατιωτικών μάς το επιβεβαιώνει και το περιβάλλον τους.

Βεβαίως, παράγοντες που επισκέφθηκαν και είδαν τους δύο Ελληνες στην Αδριανούπολη, όπως ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, επιβεβαίωναν μέχρι πρότινος πως διατηρούν το ηθικό τους ακμαίο.

Σήμερα όμως δεν είναι υπερβολή να πούμε πως οι οικογένειες των δύο εκπέμπουν SOS.

Οι αντοχές και η υπομονή εξαντλούνται παρά τη σθεναρή και χαμηλών τόνων στάση που οι γονείς τους έχουν επιδείξει ώς τώρα.

Εχει σημασία πως οι γονείς των δύο στρατιωτικών ρωτούν με αγωνία όποιον δημοσιογράφο επικοινωνεί μαζί τους, επιχειρώντας να αλιεύσουν περισσότερες πληροφορίες για την έκβαση, ενώ στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών έχει αναλάβει την επικοινωνία μαζί τους και τη σύνδεση με τη νομική υπεράσπισή τους.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024