Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο ναδίρ οι επενδύσεις για νέα κοιτάσματα πετρελαίου

Στο ναδίρ οι επενδύσεις για νέα κοιτάσματα πετρελαίου

Οι περισσότερες πετρελαϊκές εταιρείες διοχετεύουν τη ρευστότητά τους για την εξαγορά ανταγωνιστών παρά για να κάνουν αβέβαιες γεωτρήσεις

Δύσκολοι καιροί για γεωτρύπανα. Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 30 χρόνων έπεσαν οι ανακαλύψεις νέων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων ανά την υφήλιο, σύμφωνα με στοιχεία του Γαλλικού Πετρελαϊκού Ινστιτούτου (IFPEN) που δημοσίευσε η εφημερίδα «Les Échos».

Και αυτή είναι η αισιόδοξη εκδοχή για τον κόσμο του πετρελαίου. Η εξειδικευμένη σε ενεργειακά θέματα αμερικανική ιστοσελίδα Energy and Capital διαβεβαιώνει ότι, αν εξαιρεθούν οι ΗΠΑ, όπου τα τελευταία χρόνια η ανακάλυψη κοιτασμάτων και η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου έχουν πολλαπλασιαστεί, οι ανακαλύψεις κοιτασμάτων συμβατικών υδρογονανθράκων (πετρελαίου και φυσικού αερίου εν προκειμένω) έχουν υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τη δεκαετία του… 1950.

Μόλις 11 δισ. βαρέλια πετρελαίου ανακαλύφθηκαν σε νέα κοιτάσματα το 2017 στον πλανήτη, υπολογίζει το Γαλλικό Ινστιτούτο (IFPEN). Πρόκειται για ποσότητα κατά 13% μικρότερη συγκριτικά με τις ανακαλύψεις κοιτασμάτων το 2016. Και η κάμψη αυτή που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια οφείλεται στη δραστική μείωση των επενδύσεων από τις πετρελαϊκές εταιρείες. Συνολικά την τελευταία τριετία οι επενδύσεις σε νέα κοιτάσματα έχουν μειωθεί κατά 50% έως 60%.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024