Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα παιδιά με τα φυλλάδια

Τα παιδιά με τα φυλλάδια

Η δουλειά δεν είναι σε καμία περίπτωση ντροπή, υπάρχουν όμως και δουλειές που μοιάζουν με βασανιστήριο (ψυχολογικό και σωματικό) για εκείνους που τις κάνουν. Ας τους σεβαστούμε

Βλέπω στο δρόμο τα παιδιά (γιατί είναι κυρίως νέοι άνθρωποι) που στέκονται και μοιράζουν φυλλάδια.

Για καφετέριες, για delivery, για γυμναστήρια, για φροντιστήρια, για προσφορές και εκπτώσεις… Κάνουν μια αξιοπρεπή δουλειά θα μπορούσε να πει κάποιος, όμως αυτό το πράγμα δουλειά δεν είναι!

Όχι μόνο επειδή αυτή την εποχή ψήνονται στη ζέστη, αλλά και επειδή όλοι αυτοί οι νέοι, είναι στην πραγματικότητα παραδομένοι στην αδιαφορία, για να μην πω στην περιφρόνηση, των περαστικών που τους προσπερνούν χωρίς να τους ρίξουν ούτε μια ματιά, σχεδόν ενοχλημένοι, ψιθυρίζοντας ενίοτε ένα «άσε μας και εσύ τώρα».

Δεν θα σχολιάσω αν είναι αγόρια και κορίτσια με πτυχία (οπότε θα έπρεπε να έχουν μία καλύτερη δουλειά) ή όχι, δεν έχει σημασία. Αυτό που καταλαβαίνω είναι πως τα παιδιά με τα φυλλάδια εργάζονται από ανάγκη. Αν δεν έχεις ανάγκη αυτό δεν το κάνεις.

Παίρνω πάντα τα φυλλάδιά τους όχι επειδή με ενδιαφέρουν αλλά επειδή ντρέπομαι να μην τα πάρω. Το ίδιο κάνουν, υποθέτω, και πολλοί άλλοι. Τα διπλώνω, τις πιο πολλές φορές χωρίς να δω τι γράφουν, τα βάζω στην τσέπη μου και στην επόμενη γωνία τα πετάω.

Εχει τύχει να δω μέσα στον κάδο και άλλα τέτοια προσπέκτους. Σκέφτομαι τότε πόσο χαρτί πηγαίνει τσάμπα, σπαταλιέται χωρίς λόγο.

Και πώς, μαζί με αυτό το τσαλακωμένο χαρτί μπορεί να τσαλακώνεται (για ένα ισχνό μεροκάματο) και η αξιοπρέπεια ανθρώπων που θα έπρεπε να έχουν άλλες ευκαιρίες στη ζωή. Που θα έπρεπε, έστω, να κερδίζουν με άλλο τρόπο το χαρτζιλίκι τους.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024