Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε εξέλιξη η συνάντηση κορυφής Τραμπ-Πούτιν - Ξεκίνησε με... παιχνίδια εξουσίας

Σε εξέλιξη η συνάντηση κορυφής Τραμπ-Πούτιν – Ξεκίνησε με… παιχνίδια εξουσίας

Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθούν, μεταξύ άλλων οι διμερείς σχέσεις, το Συριακό

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στο Ελσίνκι.

Πριν καν την έναρξη της συνάντησης οι δύο ηγέτες επιδόθηκαν στα δικά τους παιχνίδια «εξουσίας» με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να καθυστερεί χωρίς λόγο, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ και αναλυτές.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση αυτή, αφού «απάντησε» αφήνοντας τον Πούτιν να περιμένει και για μερικά λεπτά, προτού φτάσει στο Προεδρικό Μέγαρο της πρωτεύουσας της Φινλανδίας,

Όσον αφορά τη χειραψία τους ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών, ήταν αμήχανη και κράτησε μόλις τρία δευτερόλεπτα.

Την ευχαρίστησή του για την συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια των πρώτων δηλώσεων τους στις κάμερες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, αφού συνεχάρη τον Πούτιν για την επιτυχημένη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου σημείωσε έχουμε πολλά καλά πράγματα να συζητήσουμε.

«Χαίρομαι πολύ που σας συναντώ», «έχει έρθει ο καιρός να μιλήσουμε εις βάθος για τις σχέσεις μας», δήλωσε ο Πούτιν, ενώ ο Τραμπ εξέφραζε την ελπίδα ότι θα υπάρξει κατάληξη σε μια «έκτακτη σχέση».

«Έλεγα, και είμαι σίγουρος ότι το έχετε ακούσει στη διάρκεια των χρόνων πως το να τα πάμε καλά με τη Ρωσία είναι καλό πράγμα, δεν είναι κακό πράγμα», είπε ο Τραμπ καθισμένος δίπλα στον Πούτιν κατά την έναρξη των συνομιλιών.

Στο πρόγραμμα: μία συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο μόνο με τους διερμηνείς τους, ένα γεύμα εργασίας με τις ομάδες τους και μια κοινή συνέντευξη Τύπου.

Χαμηλά ο πήχης

Όσον αφορά τη συνάντηση, τα επιτελεία και των δύο χωρών έχουν φροντίσει να κρατήσουν χαμηλά τον πήχη, ενόψει της συνάντησης.

Ενδεικτικό μάλιστα της κατάστασης είναι το Tweet του Ντόναλντ Τραμπ, νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ο οποίος ανέφερε πως οι σχέσεις των δυο χωρών είναι στο χειρότερο σημείο τους.

Ενώ και το Κρεμλίνο, δια του εκπροσώπου του, Ντμίτρι Πεσκόφ, διεμήνυσε ότι δεν περιμένει πολλά.

Στη «σκιά» του διπλωματικού «πολέμου» που εμπλέκεται και η Ελλάδα

Αξίζει να σημειωθεί πως η συνάντησή αυτή πραγματοποιείται στη «σκιά» της «φωτιάς» που άναψε το τρίγωνο Αθήνα-Μόσχα-Ουάσινγκτον μετά τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα έπειτα από απόφαση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η Ρωσία κατηγόρησε τις ΗΠΑ για τις απελάσεις αυτές των διπλωματών από την Αθήνα, με ελληνικές διπλωματικές πηγές να απαντούν πως «Ισχυρισμοί περί δήθεν αμερικανικών πιέσεων προς την Ελλάδα είναι απολύτως αβάσιμοι. Οι Ρώσοι φαίνεται ότι έχουν μια δυσκολία να αντιληφθούν ότι ένα μικρό κράτος μπορεί και είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα εθνικά του συμφέροντα».

Η Ουάσινγκτον έσπευσε να στηρίξει την ελληνική πλευρά, ενώ κάλεσε τη Μόσχα να σταματήσει την αποσταθεροποιητική της συμπεριφορά, γεγονός που οδήγησε στην περαιτέρω όξυνση των σχέσεων των δύο χωρών.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024