Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεχίζεται ο πολιτικός σάλος για την εταιρεία της οικογένειας Τσίπρα

Συνεχίζεται ο πολιτικός σάλος για την εταιρεία της οικογένειας Τσίπρα

Πολιτικό σάλο έχει προκαλέσει η υπόθεση που αφορά την οικογένεια Τσίπρα και την τεχνική εταιρεία Δίοδος

Πολιτικό σάλο έχει προκαλέσει η υπόθεση που αφορά την οικογένεια Τσίπρα και την τεχνική εταιρεία Δίοδος.

Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να ζητά εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό για τον τρόπο, με τον οποίο η εταιρεία Δίοδος η οποία ανήκει στα αδέλφια του πρωθυπουργού, Δημήτρη Τσίπρα και Ζανέτ Τσίπρα, πέτυχε το 2016 τη ρύθμιση ενός δάνειου της, ύψους 243.544 ευρώ, με μηνιαίες δόσεις 300 ευρώ.

«Η τεχνική εταιρία ΔΙΟΔΟΣ της οικογένειας Τσίπρα επιχείρησε να πάρει το 2012 ένα δημόσιο έργο ύψους 1.1 εκ ευρώ με πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα. Και γι’ αυτό, το 2015, ο αδελφός του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσίπρας παραπέμφθηκε σε δίκη», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη.

«Τον Αύγουστο του 2016 ο νόμος Παρασκευόπουλου άλλαξε νύχτα, προκειμένου να μην εξεταστεί επί της ουσίας η υπόθεση του κ. Δημήτρη Τσίπρα από το δικαστήριο», συνέχισε και ολοκλήρσε λέγοντας: «Η Νέα Δημοκρατία ζητά απαντήσεις για τα πραγματικά περιστατικά».

Τζαβάρας: Η κυβέρνηση για 3,5 χρόνια προσωποποιεί τις πολιτικές σχέσεις

«Μέχρι να φύγει αυτή η κυβέρνηση, αλλά και όταν φύγει ακόμη περισσότερο, τα σκάνδαλα που θα αποκαλυφθούν θα είναι τέτοια, που θα βρωμίσει όλος ο τόπος», δήλωσε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηλείας, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 fm», αναφερόμενος στην υπόθεση.

«Αυτή η κυβέρνηση εδώ και 3,5 χρόνια δεν κάνει τίποτε άλλο από το να προσωποποιεί τις πολιτικές σχέσεις. Έχει -και διά στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού ακόμα- επανειλημμένως καταφερθεί εναντίον συγγενικών προσώπων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τη σύζυγο του κ. Μητστοτάκη, την κ. Μαρέβα, την έχουν περάσει από 100 φίλτρα, λες και σε αυτόν τον τόπο που ζούμε υπάρχει μια ιερά εξέταση που με τον μεγάλο ιεροεξεταστή Παπαγγελόπουλο ή Παπασπύρου ως «ετάζων καρδίας και νεφρούς» πηγαίνει στοχευμένα και ασχολείται με τα προσωπικά ή επιχειρηματικά του οποιουδήποτε πολιτικού», είπε και πρόσθεσε:

«Ήλθε η ώρα να βγουν στη φόρα και αυτά που έχουν να κάνουν με τα συγγενικά πρόσωπα του πρωθυπουργού και από εδώ και πέρα νομίζω ότι αυτή η κόντρα, την οποία ξεκίνησε ο κ. Τσίπρας προσωπικά, θα έχει τον αντίλογό της, που θα είναι ανάλογος και βέβαια θα έχει χειρότερα αποτελέσματα, γιατί… μη μου πείτε ότι έχετε ξαναδεί να γίνεται από τράπεζα ρύθμιση χρέους 300.000 ευρώ για 2 χρόνια με 300 ευρώ τον μήνα».

«Να πάνε», συνέχισε ο κ. Τζαβάρας, «όλοι οι πολίτες που χρωστάνε, όλοι αυτοί που έχουν “ κόκκινα” δάνεια, να επικαλεστούν το προηγούμενο του αδελφού του πρωθυπουργού και να τύχουν -εάν πράγματι είναι υπέρ της ισονομίας και της ισοπολιτείας αυτή η κυβέρνηση- του ιδίου ευεργετήματος». Παρατήρησε, δε, ότι το επιχείρημα περί της μη καταδίκης του συγγενικού προσώπου του πρωθυπουργού προκειμένου να εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα για τη συμμετοχή σε διαγωνισμό βασίστηκε στον νόμο Παρασκευόπουλου, «τον οποίο αυτή η κυβέρνηση ψήφισε και υπό αυτή την έννοια παρεγράφη υπό όρους το αδίκημα, όμως παραγραφή του αδικήματος δεν σημαίνει τελικά αθώωση».

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024