Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μέι: Ο Τραμπ μου είπε να κάνω αγωγή στην ΕΕ αντί για διαπραγμάτευση

Μέι: Ο Τραμπ μου είπε να κάνω αγωγή στην ΕΕ αντί για διαπραγμάτευση

Την περασμένη εβδομάδα ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι η Μέι προτίμησε να αγνοήσει τις συμβουλές του.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι αποκάλυψε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την είχε συμβουλεύσει να προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για το Brexit.

Την περασμένη εβδομάδα ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι η Μέι προτίμησε να αγνοήσει τις συμβουλές του.

«Μου είπε ότι θα έπρεπε να ασκήσω αγωγή στην ΕΕ», είπε η Μέι μιλώντας στην τηλεόραση του BBC. «Κάνε αγωγή την ΕΕ. Μην πας σε διαπραγματεύσεις. Καν’ τους αγωγή», φέρεται να είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Στην ίδια συνέντευξη η Μέι είπε στην περίπτωση αμφισβήτησης της ηγεσίας της στο Συντηρητικό κόμμα η ίδια θα ήταν και πάλι υποψήφια. Αναφορικά με το Brexit, τόνισε ότι είναι «αδιαπραγμάτευτη» η αποχώρηση της Βρετανίας από την τελωνειακή ένωση.

Η βρετανική κυβέρνηση έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα τη «Λευκή Βίβλο» με τις προτάσεις της για τη μελλοντική σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ και την επιθυμία της να διατηρήσει στενές σχέσεις με τις Βρυξέλλες, προς μεγάλη απογοήτευση των υποστηρικτών του σκληρού Brexit. Το Λονδίνο δεν έχει πολύ χρόνο στη διάθεσή του για να εφαρμόσει το σχέδιό του: οι διαπραγματευτές θα πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία μέχρι τον Οκτώβριο, ώστε τα κοινοβούλια των ευρωπαϊκών χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Βρετανίας, να την επικυρώσουν πριν από τις 29 Μαρτίου του 2019.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024