Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δύο παράγοντες που προστατεύουν από τα οστικά κατάγματα

Δύο παράγοντες που προστατεύουν από τα οστικά κατάγματα

Το υψηλό εισόδημα και ο έγγαμος βίος φαίνεται να λειτουργούν προστατευτικά για τους ηλικιωμένους

Το εισόδημα και η οικογενειακή κατάσταση είναι δύο παράγοντες που επηρεάζουν τις πιθανότητες κάποιος ηλικιωμένος να υποστεί οστικό κάταγμα.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Osteoporosis International, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σαουθαμπτον, της Οξφόρδης, του Μπρίστολ, του Ααλμποργκ και της Νότιας Δανίας, μελέτησαν στοιχεία για 189.838 ασθενείς που είχαν υποστεί κάταγμα οστού και τους συνέκριναν με 189.838 που δεν είχαν υποστεί οστικό κάταγμα. Τα στοιχεία προέρχονταν από βάση δεδομένων της Δανίας.

Από τη σύγκριση προέκυψε ότι το υψηλότερο εισόδημα σχετιζόταν με μειωμένες πιθανότητες να υποστεί κάποιος κάταγμα ισχίου, καρπού και στο μέρος του χεριού από τον αγκώνα και προς τον ώμο, σε σχέση με αυτούς που είχαν ένα ενδιάμεσο εισόδημα. Επίσης εκείνοι που ήταν παντρεμένοι είχαν τις μισές πιθανότητες για κάταγμα από τους άγαμους.

Ο καθηγητής Ρευματολογίας και Κλινικής Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, Νίκολας Χάρβεϊ, εξηγεί ότι «δεν γνωρίζουμε ακόμα πως τα έγγαμα άτομα είναι προστατευμένα από τα κατάγματα, αλλά μελέτες έχουν δείξει ότι ο γάμος προστατεύει από διάφορες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, ενδεχομένως μέσω παραγόντων που σχετίζονται με την ψυχική και σωματική κατάσταση, την ασφάλεια και την οικονομική κατάσταση».

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024