Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σπριντ τραπεζών για μείωση των «κόκκινων» δανείων

Σπριντ τραπεζών για μείωση των «κόκκινων» δανείων

Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προχωρούν σε μαζικές πωλήσεις των δανείων τους

Σε αγώνα δρόμου για πώληση των «κόκκινων» δανείων τους έχουν επιδοθεί οι τράπεζες προκειμένου να πετύχουν τους στόχους που έχουν τεθεί από τον SSM για την απομοίωση των ληξιπρόθεσμων δανείων που βαραίνουν τα χαρτοφυλάκια τους.

Ο SSM φαίνεται πως ενημέρωσε τις τράπεζες ότι θα πρέπει να κινηθούν με στόχο τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων κάτω από το 20% μέχρι το 2021. Έτσι, οι τράπεζες μέσα στο τρέχον έτος επιταχύνουν  τις πωλήσεις κόκκινων δανείων.

Οι αυστηρές συστάσεις από τον SSM για το μείγμα στρατηγικής που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι ελληνικές τράπεζες και το οποίο δεν συνδυάζει μεγάλο ποσοστό διαγραφών καθώς και το ενδεχόμενο μιας πιο φιλόδοξης αναθεώρησης των στόχων τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, κάνει τις διοικήσεις να ανεβάζουν ταχύτητα.

Υπενθυμίζεται πως ο στόχος για τον Δεκέμβριο του 2019 είναι τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPEs) να έχουν μειωθεί στο 35,2% των συνολικών ανοιγμάτων των τραπεζών, την ώρα που το 2017 ήταν στο 50,6% (64,6 από 101,8 δισ. ευρώ).

Οι τράπεζες θα εντείνουν το επόμενο διάστημα τις πωλήσεις «κόκκινων» δανείων, όσο το επιτρέπει η κερδοφορία τους, ευελπιστώντας σε μείωση των NPEs ακόμη και κάτω των 60 δισ. ευρώ στα τέλη του 2019.

Άλλωστε και η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη Νομισματική Πολιτική 2017-2018 αναφέρει ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τις τράπεζες  και σημειώνει ότι το 2017 μειώθηκαν κατά 10% στα 94,4 δισ. ευρώ κυρίως λόγω διαγραφών (6,5 δισ.) και λιγότερο λόγω πωλήσεων (3,6 δισ.).

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024