Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βέλγιο - Αγγλία (2-0 τελικό) στον μικρό τελικό του Μουντιάλ

Βέλγιο – Αγγλία (2-0 τελικό) στον μικρό τελικό του Μουντιάλ

Αγγλία και Βέλγιο τελειώνουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στα γήπεδα της Ρωσίας με τον μικρό τελικό της Αγίας Πετρούπολης

Έφτασαν τόσο μακριά αλλά έχασαν… στο νήμα. Αγγλία και Βέλγιο γνώρισαν την πίκρα του οδυνηρού αποκλεισμό στα ημιτελικά του Μουντιάλ, ένα βήμα πριν τον μεγάλο τελικό.

Στο στρατόπεδο του Βελγίου την πικρία για την ήττα από τη Γαλλία δεν θα μπορέσει να τη «γλυκάνει» ο μικρός τελικός. Οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έπαιξαν ίσως το πιο παραγωγικό ποδόσφαιρο από όλες τις ομάδες της διοργάνωσης, ωστόσο ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες από τους αμυντικά προσανατολισμένους Γάλλους του Ντιντιέ Ντεσάν.

Αυτό το Μουντιάλ φάνταζε ως η τεράστια ευκαιρία των Βορειοευρωπαίων να ξεχωρίσουν και να κατακτήσουν τον πρώτο τίτλο στη ιστορία της εθνικής τους ομάδας, καθώς η «χρυσή» γενιά τους βρισκόταν σε ιδανική ηλικία και τα μεγάλα φαβορί είχαν αποχαιρετήσει ήδη (Ισπανία, Βραζιλία, Γερμανία).

Εντελώς διαφορετική είναι η περίπτωση της Αγγλίας. Πριν την έναρξη της διοργάνωσης ελάχιστοι πίστευαν πως αυτή η ομάδα θα είχε μέλλον στη διοργάνωση. Ωστόσο το νεανικό σύλλογο που επέλεξε ο Σάουθγκεϊτ έδωσε πραγματικά ότι είχε εντός αγωνιστικού χώρου, φέρνοντας μετά από (πάρα) πολλά χρόνια χαμόγελα στους φίλους των «λιονταριών».

Η κατάκτηση της τρίτης θέσης θα ήταν «το κερασάκι στην τούρτα» για τους Άγγλους που έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους για τις  διοργανώσεις των επόμενων ετών.

Διαιτητής: Αλιρέζα Φαγκανί (Ιράν)

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβέιρελντ, Κομπανί, φερτόνχεν, Μενιέ, Τίλιεμαν, Βίτσελ, Τσάντλι, Ντε Μπρόινε, Λουκάκου, Αζάρ

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Τζόουνς, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τρίπιερ, Λόφτους-Τσικ, Ντάιερ, Ντελφ, Ρόουζ, Στέρλινγκ, Κέιν

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024