Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο «πόλεμος» ΗΠΑ - Καναδά κρύβεται σε ένα μπουκάλι κέτσαπ

Ο «πόλεμος» ΗΠΑ – Καναδά κρύβεται σε ένα μπουκάλι κέτσαπ

Τα αντίποινα Τριντό σε Τραμπ για τους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο και πώς δύο αμερικανικές εταιρείες κονταροχτυπιούνται στη γειτονική χώρα

Θα μου δασμολογήσεις εσύ τον χάλυβα; Θα σου «περιποιηθώ» εγώ το κέτσαπ! Αυτή ήταν η απάντηση του Τζάστιν Τριντό στον γείτονά του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επέβαλε δασμούς 25% και 10% αντιστοίχως στον χάλυβα και στο αλουμίνιο που εισάγουν οι ΗΠΑ από τον Καναδά. Ο καναδός πρωθυπουργός επέβαλε δίκην αντιποίνων στην Ουάσιγκτον δασμούς 10% σε αμερικανικά προϊόντα συνολικής αξίας 11 δισ. ευρώ, μεταξύ των οποίων και στην εμβληματική ντομάτα κέτσαπ που παρασκευάζει η γιγαντιαία αμερικανική εταιρεία Kraft Heinz.

Βαρύ όμως είναι το πλήγμα για την (κάποτε, προτού εισαχθεί στη Wall Street) οικογενειακή επιχείρηση της Τερέζα Χέινς, συζύγου του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι (επί προεδρίας Ομπάμα). Και ιδιαιτέρως για την καναδική θυγατρική του ομίλου, την Kraft Heinz Canada.

Η θυγατρική αντιμετώπιζε δυσκολίες ήδη από το 2014, όταν αναγκάστηκε να κλείσει ένα εργοστάσιο παρασκευής κέτσαπ στο Οντάριο του Καναδά – ουσιαστικά επρόκειτο για μετεγκατάσταση του εργοστασίου στις ΗΠΑ. Μια καναδική εταιρεία, η Highbury Canco, εξαγόρασε στη συνέχεια τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της Heinz και συνεργάστηκε με την εταιρεία διανομής κέτσαπ French’s. Η συμφωνία προέβλεπε την αποκλειστική χρησιμοποίηση καναδέζικων ντοματών για την παρασκευή της δημοφιλούς σάλτσας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024