Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα επίθεση Τραμπ σε Ευρώπη και Γερμανία

Νέα επίθεση Τραμπ σε Ευρώπη και Γερμανία

Για το προσφυγικό, τις αμυντικές δαπάνες και την ενεργειακή εξάρτηση από τη Ρωσία

Σε σειρά θεμάτων που βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι αναφέρθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Τσέκερς, την επίσημη εξοχική κατοικία της Μέι, έξω από το Λονδίνο.

Σε αυτή εκτόξευσε νέα «βέλη» στην Ευρώπη και τη Γερμανία για το προσφυγικό, τις αμυντικές δαπάνες και την ενεργειακή εξάρτηση από τη Ρωσία.

Αναφερόμενος στο ΝΑΤΟ, ο Τραμπ επανέλαβε ότι η χώρα του καταβάλει υπέρογκα ποσά, ότι «πληρώνει το 90% του κόστους» και ότι στην πραγματικότητα το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο βοηθάει την Ευρώπη πολύ περισσότερο απ’ ότι τις ΗΠΑ. Παρ’ όλ’ αυτά, παραδέχτηκε ότι το ΝΑΤΟ είναι ένας θεσμός που συνενώνει τις χώρες. «Έχουμε 29 χώρες και υπάρχει πολλή αγάπη σ’ εκείνη την αίθουσα» είπε.

«Πολύ αρνητική» για την Ευρώπη η μετανάστευση

Ο αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε, επίσης, την πάγια θέση του ότι η μετανάστευση είναι «ένα πολύ αρνητικό πράγμα για την Ευρώπη» και ότι «αλλάζει την κουλτούρα».

«Ξέρω ότι δεν είναι απαραιτήτως πολιτικώς ορθό να λέγεται αυτό, αλλά εγώ θα το λέω δυνατά» επέμεινε, προειδοποιώντας τις ευρωπαϊκές χώρες «να προσέχουν». Απέδωσε μάλιστα το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit στη μετανάστευση.

«Αλλάζετε τον πολιτισμό, αλλάζετε την ασφάλεια, δείτε τι συμβαίνει σε διάφορες χώρες που ποτέ δεν αντιμετώπιζαν δυσκολίες, ποτέ δεν είχαν προβλήματα. Είναι μια πολύ λυπηρή κατάσταση, είναι πολύ ατυχές, αλλά δεν πιστεύω ότι είναι καλή (η μετανάστευση) για την Ευρώπη και δεν πιστεύω ότι είναι καλή ούτε για τη δική μου χώρα» σημείωσε.

Στο στόχαστρο ξανά η Γερμανία

Ο Τραμπ επανήλθε, επίσης, στην ενεργειακή εξάρτηση της Γερμανίας από τη Ρωσία, λέγοντας ότι το Βερολίνο αυξάνει τις εισαγωγές του σε φυσικό αέριο, μολονότι οι ΗΠΑ δαπανούν δισεκατομμύρια δολάρια για να προστατεύσουν τη Γερμανία και την υπόλοιπη Ευρώπη από τη Ρωσία.

«Είναι τραγικό. Πιστεύω ότι είναι φρικτό αυτό που γίνεται, όταν τροφοδοτούνται… τα θησαυροφυλάκια στη Ρωσία με δισεκατομμύρια και δισεκατομμύρια δολάρια, κυρίως από τη Γερμανία. Νομίζω ότι αυτό που κάνει η Γερμανία είναι φρικτό. Είναι ένα φρικτό λάθος. Πώς μπορείς να εργάζεται για την ειρήνη (…) όταν κάποιος έχει τέτοιου είδους εξουσία επάνω σου;» διερωτήθηκε.

Χαρακτήρισε επίσης «φρικτό λάθος» την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου NordStream 2 που θα συνδέει τη Ρωσία με τη Γερμανία, παρακάμπτοντας την Ουκρανία.

Για Ιράν και Βόρεια Κορέα

Ο αμερικανός πρόεδρος είπε ότι συζήτησε με την πρωθυπουργό της Βρετανίας μια σειρά θεμάτων που αποτελούν προτεραιότητές τους, όπως είναι η μη διάδοση των πυρηνικών όπλων.

Είπε ότι ευχαρίστησε την Τερέζα Μέι για τη θετική στάση που τηρεί το Λονδίνο όσον αφορά την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας. «Συμφωνήσαμε και οι δύο ότι το Ιράν δεν πρέπει ποτέ να αποκτήσει πυρηνικά όπλα» πρόσθεσε.

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024