Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βενιζέλος: Delivery boy η κυβέρνηση σε ΔΝΤ και ΕΕ

Βενιζέλος: Delivery boy η κυβέρνηση σε ΔΝΤ και ΕΕ

Σκληρή κριτική άσκησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση για ενδοτικότητα στις απαιτήσεις των δανειστών

Σκληρή κρτική εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άσκησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΤΗΕΜΑ, αποδίδοντας, μάλιστα, την κατηγορία για ενδοτικότητα στις απαιτήσεις των δανειστών.

«Από τον Ιούλιο του 2015 η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου πήγε στο άλλο άκρο, έγινε η απόλυτα ενδοτική κυβέρνηση, έγινε το delivery boy και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Στην εξωτερική πολιτική, δε, είναι το delivery boy γενικότερα, όπως φαίνεται» ανέφερε. Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι δεν υπάρχει άλλη κυβέρνηση, τα τελευταία δέκα χρόνια, που είναι τα χρόνια της κρίσης, η οποία να έχει συσχετίσει ζητήματα οικονομικής πολιτικής και οικονομικής βοήθειας από τους εταίρους με ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Όπως τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο θα ευτελίσουν τους θεσμούς για να διαμορφώσουν σκηνικό της έντασης, επικαλούμενος ως παράδειγμα τη στάση απέναντι στη δικαιοσύνη. «Αλλά πέρα από αυτό, τώρα θα ασχοληθούν με το Σύνταγμα, θα ευτελίσουν την αναθεώρηση του Συντάγματος και για να δημιουργήσουν τεχνητά μέτωπα και δημοψηφισματικά διλήμματα θα οργανώσουν, όπως έχω πει εδώ και πολλούς μήνες, ένα μη προβλεπόμενο από το Σύνταγμα δημοψήφισμα για την αναθεώρηση» πρόσθεσε.

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι το αφήγημα της καθαρής εξόδου κατέρρευσε «διότι, ανεξαρτήτως του τι λέει ο κύριος Μοσκοβισί, ότι δεν υπάρχει τέταρτο πρόγραμμα, υπάρχει ένα πάρα πολύ σκληρό πλαίσιο εποπτείας, ισχύουν όλα τα κακά της προληπτικής πιστωτικής γραμμής που παρακαλούσαμε την κυβέρνηση να αποδεχθεί ως λύση, ενώ δεν υπάρχουν τα καλά μίας εξόδου με προληπτική πιστωτική γραμμή».

Ειδικότερα, για το μέτρο της περικοπής των συντάξεων υπογράμμισε ότι επιβλήθηκε ταυτόχρονα με το μέτρο του παγώματος κάθε πιθανής αύξησης, που ισχύει μέχρι το 2022. «Από το πάγωμα των συντάξεων προκύπτει ένα όφελος για το ασφαλιστικό σύστημα, ένα δημοσιονομικό όφελος 2,8% του ΑΕΠ, από την περικοπή των προσωπικών διαφορών, την ονομαστική μείωση των συντάξεων, ένα όφελος της τάξεως του 1,5% του ΑΕΠ. Μπορούμε, διατηρώντας ούτως ή άλλως το πάγωμα, γιατί κανείς δεν μιλά για αύξηση των συντάξεων υπό την παρούσα συγκυρία, να επαναδιαπραγματευθούμε τον εκσυγχρονισμό του συστήματος, σύμφωνα με τις προτάσεις που έχουν διατυπωθεί» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024