Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Detective Stories στην Τεχνόπολη 20 και 21 Ιουλίου

Detective Stories στην Τεχνόπολη 20 και 21 Ιουλίου

Ένα πρωτότυπο παιχνίδι ρόλων και μυστηρίου από την Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου

Τη δράση Detective Stories, ένα πρωτότυπο παιχνίδι ρόλων και μυστηρίου, διοργανώνουν στις 20 και 21 Ιουλίου, στην Τεχνόπολη, η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του Δήμου Αθηναίων (Μέγας Δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος) και η οργάνωση Challedu-challenging education.

Η συγκεκριμένη δράση, με την οποία αποκαλύπτεται η δύναμη της ανάγνωσης, της διαδραστικής αφήγησης και του βιβλίου μέσα από το παιχνίδι, απευθύνεται σε παιδιά άνω των 15 ετών και σε ενήλικες.

Πρόκειται για ένα συνεργατικό παιχνίδι ρόλων, όπου οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο του ντετέκτιβ για να εξιχνιάσουν το έγκλημα ακολουθώντας στοιχεία. Παίρνοντας το ρόλο και τις ικανότητες ενός ήρωα της παγκόσμιας αστυνομικής λογοτεχνίας (όπως του Ηρακλή Πουαρό, του Σέρλοκ Χολμς, της Μις Μαρπλ, του Φίλιπ Μάρλοου, του Γουίλιαμ Μέρντοχ, του Χάρι Χόλε, του Αστυνόμου Μπέκα, του Πέπε Καρβάλιο) και με τη βοήθεια ενός ευρετηρίου διευθύνσεων και στοιχείων από τη σκηνή του εγκλήματος, οι παίκτες καλούνται να αποφασίσουν ποιους μάρτυρες θα ανακρίνουν, ποιους χώρους θα επισκεφθούν και ποια στοιχεία της υπόθεσης είναι σημαντικά για να βρουν τον ένοχο.

Η διοργάνωση εντάσσεται στη θεματική ενότητα «Ανακαλύπτοντας θησαυρούς» και στόχος της είναι η διάδοση του παιχνιδιού ως μέσου διαπαιδαγώγησης, αλληλεπίδρασης, κοινωνικής ενσωμάτωσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων σε μαθητές, ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, ενήλικες, επιστήμονες ειδικών κλάδων, όπως εκπαίδευσης, υγείας, κοινωνικής ένταξης.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024