Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο όνομα και προσανατολισμός για το μέλλον του Skoda Rapid

Νέο όνομα και προσανατολισμός για το μέλλον του Skoda Rapid

Η τσεχική φίρμα έχει μεγάλα σχέδια για το μοντέλο που θα αντικαταστήσει το Rapid, εξελίσσοντάς το από λευκό χαρτί και εφοδιάζοντας το με μια σειρά από χαρακτηριστικά που θα του εξασφαλίσουν μια πιο ευδιάκριτη στόχευση.

H Skoda ανανέωσε σχετικά προσφάτως, το Rapid και πλέον επικεντρώνεται στην νέα γενιά του η οποία επιφυλάσσει μια νέα κατεύθυνση για το μοντέλο η οποία θα σηματοδοτηθεί και από νέο όνομα, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο βρετανικό Τύπο ο επικεφαλής πωλήσεων και marketing της τσεχικής φίρμας, Alain Favey.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα όσα είπε το στέλεχος της Skoda, το μοντέλο που θα διαδεχθεί το Rapid δεν θα αποτελεί απλά μετεξέλιξη όπως επιβάλλουν οι συνήθεις συνθήκες στην αυτοκινητοβιομηχανία αλλά μια εξολοκλήρου νέα πρόταση η οποία θα εξελιχθεί από λευκό χαρτί υιοθετώντας «εντελώς καινούριο σχεδιασμό και τεχνολογία».

Υπό αυτό το σκεπτικό, το μοντέλο που θα αντικαταστήσει το Rapid, αναμένεται να αναζητήσει περισσότερη διαφοροποίηση από το best-seller της Skoda, Octavia με την προοπτική να διεκδικήσει δυναμικά μερίδιο πωλήσεων από την κατηγορία όπου κυριαρχεί το VW Golf.

Σε ό,τι αφορά τα μέχρι τώρα γνωστά στοιχεία για το μοντέλο το όνομα του οποίου παραμένει ακόμα άγνωστο, αναμένεται να έχει ως αφετηρία την τελευταία εξέλιξη της πλατφόρμας του ομίλου VW, με τα διακριτικά ΜQB A0 ενώ σε επίπεδο αισθητικής αναμένεται να αντλήσει έμπνευση από το πιο πρόσφατο σχεδιαστικό ιδίωμα της Skoda όπως αυτό αποτυπώθηκε στις επιφάνειες του Vision X Concept.

Επίσης, ανεξαρτήτως αισθητικής γραμμής όπως εύκολα υποθέτει κανείς, ο διάδοχος του Rapid θα εξακολουθεί να προσφέρει τις περγαμηνές ευρυχωρίας και πρακτικότητας για τις οποίες φημίζεται η τσεχική φίρμα.

Μεταξύ των χαρακτηριστικών του θα βρεθεί και ένα νέο σύστημα infotainment το οποίο βρίσκεται υπό εξέλιξη και αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Skoda το οποίο αναμένεται το 2020.

Σε επίπεδο κινητήρων, ο διάδοχος του Rapid αναμένεται να «μοιραστεί» πολλά κοινά με την επόμενη γενιά της Fabia η οποία όπως έχει ήδη γίνει γνωστό θα περιλαμβάνει στην γκάμα της κινητήρες βενζίνης 1,0 και 1,5 λίτρου από το πλούσιο οπλοστάσιο του ομίλου VW.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα έλευσής του, αν και προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση το νέο μοντέλο αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του προς τα τέλη του 2019.

Sports in

Η αντίδραση του Σλούκα μετά το μεγάλο λάθος: Χτυπιόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού (vids)

Ο Κώστας Σλούκας ήταν απαρηγόρητος στον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά το τέλος που έκανε στο φινάλε του αγώνα με τη Μακάμπι και είχε πολλές έντονες αντιδράσεις…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024