Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκουρλέτης : Εντός του έτους η ψήφος των απόδημων

Σκουρλέτης : Εντός του έτους η ψήφος των απόδημων

Τόνισε πως η κυβέρνηση θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση πάνω στην οποία θα δοθεί και η λύση

Εντός του έτους αναμένεται να δρομολογηθεί το «επίμαχο» θέμα της ψήφου των αποδήμων, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση πάνω στην οποία θα δοθεί και η λύση. Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να φέρει νέα ρύθμιση με την οποία θα διακανονίζονται τα χρέη των πολιτών προς τους δήμους.

Ο υπουργός, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια, ανέφερε ότι το υπουργείο μελετά τη δυνατότητα να ψηφιστεί εκ νέου μια αντίστοιχη ρύθμιση με αυτή που ψηφίστηκε πριν ένα χρόνο, με την οποία δόθηκε η ευελιξία στους πολίτες που είχαν χρέη προς τους δήμους να τα αποπληρώσουν σε 100 δόσεις.

Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι ψηφίζεται απόψε στην Ολομέλεια ένα υπερώριμο αίτημα, όπως είναι αυτό της κατάτμησης της Β’ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής και αναφέρθηκε στις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου, επισημαίνοντας πως με την ψήφισή του η αυτοδιοίκηση βγαίνει με περισσότερα εργαλεία στα χέρια της για να ασκήσει πολιτική είτε με την δυνατότητα να κάνει προγραμματικές συμβάσεις με άλλους φορείς του Δημοσίου, την ενδυνάμωση της με προσωπικό κ.α.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε δε, στη ρύθμιση για την απλή αναλογική, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση αισθάνεται τιμή που συνδέει το όνομά της με μια βαθιά δημοκρατική τομή, ένα αίτημα δεκαετιών.

Παράλληλα, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι υποτίμησε το θέμα της ισοτιμίας της ψήφου και έθεσε επικίνδυνα διλήμματα, όπως «αποτελεσματικότητα ή δημοκρατία» κάτι που – όπως είπε – οδηγεί σε μια περιορισμένη αντίληψη δημοκρατίας και σε ολοκληρωτικές προσεγγίσεις.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024