Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αντιδράσεις από την Κεντροαριστερά στα κυβερνητικά εκλογικά μαγειρέματα

Αντιδράσεις από την Κεντροαριστερά στα κυβερνητικά εκλογικά μαγειρέματα

Τα εκλογικά μαγειρέματα της κυβέρνησης δεν πέρασαν απαρατήρητα από την Κεντροαριστερά

Τα εκλογικά μαγειρέματα της κυβέρνησης δεν πέρασαν απαρατήρητα από την Κεντροαριστερά. Τα στελέχη της να ερμηνεύουν την απόφαση για διπλές εκλογές -δημοτικές και ευρωεκλογές- ως την πρώτη κίνηση για την παράλληλη διεξαγωγή και των εθνικών εκλογών την άνοιξη του 2019. Σε κάθε περίπτωση, εντάσσουν την απόφαση στο πλαίσιο διεμβολισμού του χώρου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σκληρό τόνο αντέδρασε στην Ολομέλεια η εισηγήτρια Εύη Χριστοφιλοπούλου. «Παίζετε με την Αυτοδιοίκηση, παίζετε με τη Δημοκρατία, παίζετε με τις εκλογές, με την ψήφο του λαού. Δεν ντρέπεστε καθόλου! Γιατί αυτοί είστε τελικά! Ανίκανοι μηχανοράφοι και σκευωροί!», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «οποτεδήποτε και αν κάνετε τις εθνικές εκλογές, να ξέρετε ότι το μαύρο θα είναι τόσο πολύ που θα σας πάρει χρόνια ολόκληρα να το καταπιείτε».

Στο ίδιο πλαίσιο και η αντίδραση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΔΗΣΥ και προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου: «Η αυτοδιοίκηση χρειάζεται μεταρρύθμιση και δεν μπορεί να αλλάζετε μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα, τον χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών ανάλογα με το πώς σας συμφέρει», επεσήμανε στην Ολομέλεια. Την σκυτάλη σήμερα αναλαμβάνει με την ομιλία της η Φώφη Γεννηματά.

Υπενθυμίζεται πως η ΔΗΣΥ θα καταψηφίσει τον «Κλεισθένη» και τις τροπολογίες για τις εκλογές, θα υπερψηφίσει ωστόσο την τροπολογία για το σπάσιμο της Β’ Αθήνας και της περιφέρειας Αττικής -το οποίο, μεταξύ άλλων, αποτελεί ένα από τα διαχρονικά αιτήματα της Δημοκρατικής Παράταξης.

«Μέχρι χθες ο κ. Σκουρλέτης ορκιζόταν ότι οι δημοτικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του ’19. Σήμερα αποφάσισε ότι είναι καλύτερο να γίνουν τον Μάιο! Ενδεικτικό της προχειρότητας με την οποία οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αντιμετωπίζουν τα μικρά και τα μεγάλα της ζωής μας», ήταν η αντίδραση του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024