Γρήγορα και απλά θα μπορέσετε μέσα στο καλοκαίρι να φτιάξετε ένα εντυπωσιακό σπιτικό παγωτό.

Υλικά

3/4 κούπα ζάχαρη

1 κούπα γάλα

2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο

3 κρόκοι αυγών χτυπημένοι

Σοκολάτα ψιλοκομμένη

2 κούπες κρέμα γάλακτος

Λίγο αλάτι

Βανίλια

Εκτέλεση 

Στην αρχή ανακατέψτε τη ζάχαρη, το γάλα, το αλάτι και την σκόνη κακάο σε ένα κατσαρολάκι. Ανακατέψτε μέχρι να πάρει την πρώτη βράση. Τοποθετήστε τους κρόκους αυγών σε ένα μικρό μπολ.

Ρίξτε σταδιακά ανακατεύοντας το ζεστό μείγμα

Ζεστάνετε μέχρι να ομογενοποιηθεί, αλλά να μη βράσει. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε την κομμένη σοκολάτα. Ρίξτε το σε ένα κρύο μπολ και μετά στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες μέχρι να κρυώσει.

Όταν το μείγμα σοκολάτας κρυώσει καλά, ρίξτε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια.

Βάλτε το στην κατάψυξη και αφήστε το να παγώσει.