Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Λευκό» από τη Νορβηγία για τον Nord Stream 2

«Λευκό» από τη Νορβηγία για τον Nord Stream 2

Δεν παίρνει θέση η Νορβηγία στο θέμα της κατασκευής του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream 2, καθώς η σχέση της είναι ανταγωνιστική με τη Ρωσία και θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι προωθεί τα συμφέροντά της.

Η κυβέρνηση της Νορβηγίας θ’ απόσχει από το να εκφράσει οποιαδήποτε θέση για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream 2, δήλωσε σήμερα Πέμπτη η πρωθυπουργός της χώρας Ερνα Σόλμπεργκ στο νορβηγικό πρακτορείο ειδήσεων NTB.

Για τη Σόλμπεργκ, η Νορβηγία δεν μπορεί να εκφέρει άποψη όσον αφορά το έργο, καθώς συγκαταλέγεται στους βασικούς ανταγωνιστές της Ρωσίας στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου και οποιαδήποτε τοποθέτηση από πλευράς Οσλο θα εκλαμβανόταν ως προσπάθεια να προωθηθούν τα νορβηγικά οικονομικά συμφέροντα.

Νωρίτερα, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε με σφοδρότητα εναντίον των χωρών-μελών του NATO που ενέκριναν την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream 2.

«Πυρά Τραμπ κατά Γερμανίας»

Μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν από τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού στις Βρυξέλλες, έστρεψε ιδίως τα φραστικά πυρά του εναντίον της Γερμανίας, αποκαλώντας την «αιχμάλωτη της Ρωσίας» εξαιτίας της σημαντικής εξάρτησής της από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Ο αγωγός είναι διεθνές έργο. Θα περνάει από τον βυθό της Βαλτικής και θα εκτείνεται από τα ρωσικά παράλια ως τη Γερμανία, παρακάμπτοντας την επικράτεια της Ουκρανίας, της Λευκορωσίας, της Πολωνίας και άλλων ανατολικοευρωπαϊκών και βαλτικών κρατών.

Ο νέος αγωγός, μήκους 1.200 χιλιομέτρων, που θ’ ακολουθήσει την ίδια πορεία με τον Nord Stream, θα περνάει πάντως από τις οικονομικές ζώνες και τα χωρικά ύδατα πέντε κρατών (Ρωσία, Φινλανδία, Σουηδία, Δανία, Γερμανία).

Θα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 55 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων τον χρόνο και σχεδιάζεται να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2019.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024