Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Χέρι - χέρι» Γαλλία και Γερμανία εναντίον των εμπορικών εντάσεων

«Χέρι – χέρι» Γαλλία και Γερμανία εναντίον των εμπορικών εντάσεων

Την κοινή τους ανησυχία για τις εντάσεις στο παγκόσμιο εμπόριο εξέφρασαν ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λεμέρ, και ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Πέτερ Αλτμάιερ

Την κοινή τους ανησυχία για τις εντάσεις στο παγκόσμιο εμπόριο εξέφρασαν ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λεμέρ, και ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Πέτερ Αλτμάιερ.

Οι δύο υπουργοί συναντήθηκαν σήμερα στο Παρίσι, δηλώνοντας ότι θα προχωρήσουν χέρι-χέρι απέναντι στις εντεινόμενες εμπορικές διαμάχες.

«Η Γερμανία και η Γαλλία πάντα προχωρούσαν χέρι-χέρι, στο θέμα του διεθνούς εμπορίου, μπορώ να σας εγγυηθώ ότι θα συνεχίσουν να προχωράνε χέρι-χέρι τις επόμενες εβδομάδες και μήνες» δήλωσε ο Λεμέρ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με τον gερμανό ομόλογό του μετά τη συνάντησή τους στο υπουργείο του.

«Ανησυχούμε για τις αμερικανικές αποφάσεις στο θέμα του εμπορίου. Θεωρούμε ότι η αύξηση των δασμών που αποφάσισε η αμερικανική κυβέρνηση είναι αδικαιολόγητη και αναίτια» υπογράμμισε ο γάλλος υπουργός, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε την καλύτερη απάντηση: μια απάντηση σθεναρή, μετρημένη και μια απάντηση ενιαία».

«Όποιες κι αν είναι οι αποφάσεις που θα λάβει ο πρόεδρος των ΗΠΑ τους επόμενους μήνες, εκτιμάμε, μαζί με τον Πέτερ Αλτμάιερ ότι η ευρωπαϊκή απάντηση πρέπει να παραμείνει ενιαία και σθεναρή. Κανένας δεν θα διχάσει τη Γαλλία και τη Γερμανία και κανείς δεν θα διχάσει τα ευρωπαϊκά κράτη» συνέχισε ο ίδιος.

Αν και αναγνώρισε ότι υπάρχει «ένας αριθμό δυσκολιών προς διευθέτηση στο θέμα του εμπορίου» όπως «το ζήτημα της πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας χάλυβα και αλουμινίου», ο Λεμέρ δήλωσε έτοιμος με τον γερμανό ομόλογό του να εργαστούν με τους «αμερικανούς φίλους» (τους), όμως «όχι με το πιστόλι στον κρόταφο».

«Στόχος μας είναι να αποφύγουμε, εφόσον είναι δυνατόν, έναν εμπορικό πόλεμο, διότι στο τέλος ενός τέτοιου πολέμου δεν θα υπάρξει νικητής, μονάχα θύματα στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και σε παγκόσμιο επίπεδο» τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024