Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Toyota Supra 2019: Ένα βήμα πιο κοντά… μέσω Goodwood

Toyota Supra 2019: Ένα βήμα πιο κοντά… μέσω Goodwood

Η νέα εμφάνιση της Supra στο φεστιβάλ ταχύτητας στο Goodwood ως καμουφλαρισμένου πρωτοτύπου, αποτελεί μιας πρώτης τάξης ευκαιρία συγκέντρωσης των στοιχείων που θα συνθέσουν την πληθωρική προσωπικότητα του ιαπωνικού sportscar –χωρίς καμουφλάζ.

Φωτογραφίες: AUTOMEDIA, Toyota

H επανεμφάνιση της Toyota Supra στο φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood με το status μιας πιο κοντά στην παραγωγή πρωτότυπης έκδοσης και τα διακριτικά A90, δημιούργησε μια ακόμα πιο σαφή εικόνα για την αισθητική όσο και τεχνολογική υπόσταση που θα υιοθετήσει η αναβιωμένη εκδοχή του ιαπωνικού sportscar, επενδύοντας στον συνδυασμό αιχμηρής εμφάνισης και μιας σειράς σπορ χαρακτηριστικών που φιλοδοξούν να την αναγάγουν σε πρότυπο για την κατηγορία.

Όπως έχει προκύψει από το πλήθος εμφανίσεών της τόσο ως concept car όσο και ως καμουφλαρισμένου πρωτοτύπου, η αισθητική της νέας Supra θα αποτελεί ένα μείγμα έντονων ακμών και καμπύλων που θα αναδείξουν το δυναμισμό των coupe αναλογιών της, ενώ το χαρακτηριστικό ιαπωνικό ιδίωμα της Toyota θα φροντίσει να της εξασφαλίσει μια άμεσα αναγνωρίσιμη όσο και ξεχωριστή σχεδιαστική ταυτότητα.

Στα στοιχεία που ξεχωρίζουν συγκαταλέγονται, οι καμπύλες φόρμες του αμαξώματος οι οποίες επελέγησαν ακριβώς προκειμένου να θυμίζουν την θρυλική Supra τέταρτης γενιάς ενώ στην όψη της θα κυριαρχεί ο συνδυασμός των αλληλοσυμπληρούμενων γεωμετρικών σχημάτων για τη γρίλια και τις ευμεγέθεις εισαγωγές αέρα με τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED.

Στα πρωτότυπα που έχουν κάνει την εμφάνισή τους, εκτός από το ανάγλυφο καπό τους διογκωμένους πίσω θόλους ξεχωρίζει επίσης η double-bubble λογικής σχεδίαση της οροφής η οποία καταλήγει σε μια ανάγλυφη αεροτομή την οποία πλαισιώνουν τα τριγωνικά πίσω φωτιστικά σώματα.

Ανεξαρτήτως της αισθητικής, στην αθέατη πλευρά της Supra θα βρεθεί όπως έχει πλέον επισήμως επιβεβαιώσει η Toyota ένας εξακύλινδρος κινητήρας βενζίνης 3,0 λίτρων ο οποίος αναμένεται να αποδίδει περί τους 340 ίππους και να συνδυάζεται κατ΄αποκλειστικότητα με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Σύμφωνα με ορισμένες διαρροές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτοντας ορισμένα μεγέθη που αφορούν τις επιδόσεις του, το ιαπωνικό coupe αναμένεται στη βασική του έκδοση να ολοκληρώνει τη διαδικασία από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα.

Επίσης όπως έχει ήδη αποκαλύψει ο επικεφαλής εξέλιξης της Supra, σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να υπάρξει, και μια ισχυρότερη έκδοση αγωνιστικών προδιαγραφών έκδοση η οποία θα φέρει την υπογραφή της Gazoo Racing, ενώ κάθε άλλο παρά θα πρέπει να αποκλειστεί στο μέλλον και μια έκδοση που θα ακολουθήσει «αντίστροφη πορεία», παίρνοντας θέση στη βάση της γκάμας και υιοθετώντας ένα δίλίτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με απόδοση 250 ίππων.

Παράλληλα με τη γενναιόδωρη ισχύ, η νέα Supra αναμένεται να προσφέρει και εξίσου γενναιόδωρες δόσεις εξοπλισμού και τεχνολογικών gadget διαθέτοντας ψηφιακό πίνακα οργάνων, head-up display και infotainment με ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης στο βασικό της εξοπλισμό. Το παζλ θα συμπληρώσει μια ολοκληρωμένη δέσμη συστημάτων, ασφάλειας, άνεσης και υποβοήθησης προσαρμοσμένα στο αδιαμφισβήτητο σπορ χαρακτήρα του ιαπωνικού coupe.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα έλευσης της νέας Supra, η Toyota έχει ανακοινώσει ότι η διάθεσή της πρόκειται να ξεκινήσει το 2019 αν και επί του παρόντος μένει άγνωστος ο χρόνος αποκάλυψης της τελικής μορφής της.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024