Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δίδυμο Lotus Exige με άρωμα αγωνιστικής ιστορίας στο Goodwood

Δίδυμο Lotus Exige με άρωμα αγωνιστικής ιστορίας στο Goodwood

Η βρετανική φίρμα θα επιχειρήσει την ιστορική ανάβαση του φεστιβάλ ταχύτητας με δύο ειδικές εκδόσεις της Exige οι οποίες εμπνέονται από τις θρυλικές νίκες της Lotus στην κορυφαία διοργάνωση του μηχανοκινήτου αθλητισμού.

H Lotus δεν θα μπορούσε να μην κάνει αισθητή την παρουσία της σε μια τόσο τυπική βρετανική διοργάνωση όπως το Goodwood επιλέγοντας να παρουσιάσει δύο ειδικές εκδόσεις της Exige, εμπνευσμένες από την πλούσια αγωνιστική ιστορία της και με αφορμή την επέτειο 70 χρόνων από την ίδρυσή της –και όχι μόνο.

Πρόκειται για την Exige Type 49 η οποία σχεδιάστηκε για να τιμήσει τα 50 χρόνια από τότε που o Graham Hill απέσπασε τόσο τον τίτλο του πρωταθλήματος οδηγών όσο και κατασκευαστών για λογαριασμό της βρετανικής φίρμας με την Type 49 καθώς και για Exige Type 79 η οποία τιμά τα 40 χρόνια από τότε ο Mario Andretti έκανε ακριβώς το ίδιο με την Lotus Type 79.

Αμφότερες οι ειδικές εκδόσεις έχουν ως αφετηρία την Exige Cup 430 η οποία, σύμφωνα με τις συστάσεις των Βρετανών είναι το μοντέλο με το ταχύτερο χρόνο στην πίστα 3,54 χλμ. του Hethel όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της Lotus. Για την ιστορία ο χρόνος που σημείωσε ήταν 24,8 δευτερόλεπτα.

Η απόδοση του αναβαθμισμένου κινητήρα με τον οποίο εφοδιάζονται τόσο η Exige Type 49 όσο και η Type 79 προσδιορίζεται σε 424 ίππους και 440 Nm ροπής, εξασφαλίζοντάς τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,3 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 290 χλμ./ώρα.

Σε ό,τι αφορά τα ιδιαιτέρα χαρακτηριστικά τους, οι Exige Type 49 όσο και η Type 79 βάφονται σε κόκκινες και μαύρες αποχρώσεις αντίστοιχα με τη χαρακτηριστική χρυσή αγωνιστική ρίγα και οι αντίστοιχης απόχρωσης τροχοί να προδίδουν την πηγή έμπνευσης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στις συγκεκριμένες εκδόσεις το σύνολο των αεροδυναμικών στοιχείων καθώς επίσης και η οροφή και μέρη του πίσω και του μπροστινού τμήματος αποτελούνται από ανθρακονήματα.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024