Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Στον τελικό η Κροατία

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Στον τελικό η Κροατία

Στον τελικό για πρώτη φορά στην Ιστορία τους οι Κροάτες

Ίσως στην πιο μεγάλη ποδοσφαιρική βραδιά της ιστορίας της η Κροατία επικράτησε με 2-1 στην παράταση της Αγγλίας στον δεύτερο ημιτελικό και πέρασε για πρώτη φορά σε τελικό Μουντιάλ.

Η «χρυσή» γενιά της Κροατίας εκμεταλλεύθηκε την απειρία των νεαρών Άγγλων και την Κυριακή στη Μόσχα θα διεκδικήσουν απέναντι στη Γαλλία τα σκήπτρα της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας.

Μόλις στο 5′ ο Τρίπιερ «μάγεψε» το Λουζνίκι. Με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ αλά… Μπέκαμ, ο μπακ της Τότεναμ άνοιξε νωρίς-νωρίς το σκορ για τους Άγγλους.

Η υπεροχή των παικτών του Σάουθγκέιτ στο γήπεδο ήταν εμφανής, με τους ταχύτατους Άγγλους να εκθέτουν πολλές φορές την αμυντική γραμμή της Κροατίας που πίεζε ψηλά.

Στο 21′ ο Ρέμπιτς μετά από παράλληλη μπαλιά βρέθηκε σε ιδανική θέση, ωστόσο η Αγγλική άμυνα έκοψε την τελευταία στιγμή.

Ενεά λεπτά αργότερα τα «λιοντάρια» άγγιξαν το 2-0 με τον Κέιν, αλλά ο σούπερ σταρ της Τότεναμ δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον Σούμπασιτς.

Η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου ήρθε στο 36′ πάλι για την Αγγλία. Ο Άλι «έστρωσε» ωραία υπέροχα στον Λίνγκαρντ, όμως το σουτ του από το ύψος της περιοχής ήταν κακό.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου οι Κροάτες είχαν την κατοχή, ωστόσο έλειπε ο ρυθμός.

O Κέιν έφτασε ξανά κοντά στο γκολ στο 57′, αλλά δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα του Σούμπασιτς.

Στο 65′ ο Πέρισιτς προειδοποίησε την άμυνα των Άγγλων, με το σουτ του να κόβεται την τελευταία στιγμή. Μόλις 3 λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης εκθέτοντας τον Γουόκερ εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο τη «γλυκιά» σέντρα του Βρσάλκο και ισοφάρισε για την Κροατία.

Με το μομέντουμ υπέρ τους οι Κροάτες έφτασαν πολύ κοντά στην ανατροπή με τον Ρέμπιτς στο 72′, ωστόσο η προσπάθεια του παίκτη της Άιντραχτ Φρανκφούρτης σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Πίκφορντ.

«Μοιραίος» για την Αγγλία στάθηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κέιν όταν η κεφαλιά του από ιδανικό σημείο πέρασε άουτ, με το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση.

Εκεί η Αγγλία έχασε τεράστια ευκαιρία να επανακτήσει το προβάδισμα, όμως την κεφαλιά του Στόουνς στο 97′ έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Βρσάλκο.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης ο Μάτζουκιτς είχε χρύση ευκαιρία να κάνει τη ανατροπή, με τον Πίκφορντ να σώζει την τελευταία στιγμή.

Στο 109′ ήρθε τελικά το γκολ για τους Κροάτες, με τον Μάτζουκιτς να εκθέτει τον Στόουνς και ν α κάνει το 2-1.

Διαιτητής: Τσουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)

Κίτρινες κάρτες: 48′ Μάντζουκιτς, 96′ Ρέμπιτς – 54′ Γουόκερ

Κόκκινες κάρτες: –

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς (95′ Πίβαριτς), Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς (119′ Μπαντέι), Πέρισιτς, Μάτζουκιτς (115′ Τσόρλουκα), Ρέμπιτς (101′ Κράμαριτς)

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ (112′ Βάρντι), Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τρίπιερ, Λίνγκαρντ, Χέντερσον (97′ Ντάιερ), Άλι, Γιάνγκ (91′ Ρόουζ), Κέιν, Στέρλινγκ (74′ Ράσφορντ)

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024