Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ζάεφ: Η Ελλάδα πήρε erga omnes όνομα και τα Σκόπια erga omnes ταυτότητα

Ζάεφ: Η Ελλάδα πήρε erga omnes όνομα και τα Σκόπια erga omnes ταυτότητα

Την βεβαιότητα ότι η συμφωνία των Πρεσπών για το όνομα της ΠΓΔΜ θα επικυρωθεί με μεγάλη πλειοψηφία της τάξης του 70% στο προγραμματιζόμενο δημοψήφισμα, εξέφρασε ο σκοπιανός πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξη του στο BBC

Την βεβαιότητα ότι η συμφωνία των Πρεσπών για το όνομα της ΠΓΔΜ θα επικυρωθεί με μεγάλη πλειοψηφία της τάξης του 70% στο προγραμματιζόμενο δημοψήφισμα, εξέφρασε ο σκοπιανός πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξη του στο BBC.

Όπως ανέφερε ο ίδιος η Ελλάδα διασφάλισε όνομα erga omnes ενώ τα Σκόπια «erga omnes ταυτότητα», και πρόσθεσε ότι «οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ποσοστό μεγαλύτερο από το 75% των πολιτών είναι υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Πάνω από το 70% των πολιτών θεωρεί ότι το ζήτημα αυτό θα έπρεπε να είχε λυθεί και ότι τώρα είναι καλή στιγμή και ότι περισσότερο από το 75% θα συμμετάσχει στο δημοψήφισμα».

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Ζάεφ οι «Μακεδόνες» της χώρας του έχουν ξεχωριστή ιστορία και πολιτισμό, ενώ τόνισε για ακόμη μαι φορά πως η συμφωνία εγγυάται την μακεδονική ταυτότητα και τη γλώσσα.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ εξέφρασε την πεποίθηση του ότι και οι δύο πλευρές (Σκόπια και Αθήνα) θα εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, αν και δήλωσε μια μικρή ανησυχία για τις αντιδράσεις του συγκυβερνήτη, Πάνου Καμμένου.

«Ανησυχώ, αλλά πιστεύω πως και οι δύο πλευρές θα εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, να έχει θετική στάση και να δώσει μια ευκαιρία στην συμφωνία των Πρεσπών.

Ερωτηθείς από το BBC για το εάν μελλοντικές κυβερνήσεις στα Σκόπια θα επιδιώξουν μια «Μεγάλη Μακεδονία» σημείωσε πως «Μεγάλη Μακεδονία» είχε ο Μέγας Αλέξανδρος ενώ σήμερα η ΠΓΔΜ έχει δική της Μακεδονία τονίζοντας πως τα Σκόπια σέβονται ως αδιάβλητα τα υφιστάμενα σύνορα, πρόνοια που υπάρχει και στην συμφωνία των Πρεσπών.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024