Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκουρλέτης: Κατάτμηση περιφερειών τώρα, ψήφος στους απόδημους αργότερα

Σκουρλέτης: Κατάτμηση περιφερειών τώρα, ψήφος στους απόδημους αργότερα

Ο υπουργός Εσωτερικών ζητά από τη ΝΔ να ψηφίσει την κατάτμηση των εκλογικών περιφερειών, αποσυνδέοντας το ζήτημα από την ψήφο των ελλήνων του εξωτερικού, για τους οποίους διαβεβαίωσε ότι θα φέρει ρύθμιση εντός του 2018

Εντός του 2018 θα ψηφιστεί η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης η οποία θα αφορά την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, όπως δεσμεύθηκε στην Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης.

Κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τον «Κλεισθένη», ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι είναι «ανακριβές και παραπλανητικό το ότι παραπέμπουμε το θέμα στις καλένδες» και τόνισε ότι με την σχετική τροπολογία που κατατέθηκε για την συγκρότηση ειδικής επιτροπής που θα μελετήσει τις νομικές και τεχνικές λεπτομέρειες του θέματος, η κυβέρνηση δεσμεύεται μέσα σε ένα συγκεκριμένο διάστημα (5μηνο) «να δώσει απάντηση σε ένα ζήτημα που επιβάλλεται να δώσουμε απάντηση».

«Έχουν δικαίωμα οι Έλληνες του εξωτερικού και ιδιαίτερα αυτοί που έφυγαν τα τελευταία χρόνια της κρίσης, να βρεθεί ένας τρόπος, μια ασφαλής και σύννομη μέθοδος να εκφράζονται», είπε ο κ. Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι αποτελεί «έμπρακτη δέσμευση»: «Θα έρθει προς ψήφιση στην Βουλή μέσα στο 2018. Και Δεν πρέπει να συσχετίζεται με το θέμα της κατάτμησης των εκλογικών περιφερειών», είπε, για το οποίο κάλεσε την αντιπολίτευση «να καταλάβει κάτι που είναι υπερώριμο να το υποστηρίξει και να πάμε με πάνω από 200 ψήφους ώστε να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές». Η δέσμευση του κ. Σκουρλέτη συνιστά μια προσπάθεια να πείσει την ΝΔ για τις ειλικρινείς προθέσεις του, προκειμένου να ψηφίσει την κατάτμηση των περιφερειών, την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει συνδέσει με την τύχη της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού.

Επίσης, ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη για «στείρα άρνηση που χρωματίζεται και με τις προσωπικές φιλοδοξίες του για το αν θα τον προτιμήσει ο κ. Μητσοτάκης ή θα επιλέξει τον ανιψιό για τον δήμο της Αθήνας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024