Στον «Γευσιγνώστη» Ιουλίου που κυκλοφορεί την Κυριακή 15 Ιουλίου με το «ΒΗΜΑ»:

Μαθαίνουμε τα μυστικά για το τέλειο μπαρμπούνι

Ο σεφ Κωνσταντίνος Μπουγιούρης μάς αποκαλύπτει όλα τα μυστικά του μπαρμπουνιού, από το φιλετάρισμα μέχρι το σερβίρισμα.

Βήμα – βήμα:

  • πώς κάνουμε το φιλετάρισμα
  • πώς ετοιμάζουμε το ταρτάρ
  • όλα τα μυστικά του τηγανιού

 

  • Μαγειρεύουμε καλοκαιρινές μακαρονάδες, γρήγορες και νόστιμες. Με χταποδάκια, ντομάτες και βασιλικό, με θαλασσινά, αρωματικά και λαχανικά, βγαίνουν από τα συνηθισμένα, ενθουσιάζουν τους πάντες και γίνονται εύκολα και γρήγορα.
  • Ταξιδεύουμε στην Κάσο με τους φιλόξενους κατοίκους. Δοκιμάζουμε μακαρούνες με σιτάκα, μαθαίνουμε τι είναι η δρύλλα, πασπαλίζουμε το πιλάφι μας με κανέλα και αλλάζουμε για πάντα τον τρόπο που φτιάχνουμε τις φακές.
  • Ανοίγουμε φύλλο για την θρυλική κρεμμυδόπιτα της Μυκόνου. Στο εστιατόριο «Bakalo» ο Γιάννης Γαβαλάς μας δείχνει πώς γίνεται το πιο εμβληματικό φαγητό του πιο κοσμοπολίτικου νησιού της Ελλάδας.
  • Ετοιμάζουμε γλυκά και παγωτά με κεράσι. Δροσερές, εύκολες και νόστιμες προτάσεις με το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού. Από παγωτό, γλυκό του κουταλιού, μέχρι εύκολο κέικ χωρίς μίξερ και γιαουρτοζελέ.
  • Σερβίρουμε θαλασσινές σαλάτες. Oταν ο γαύρος, οι γαρίδες, η πέστροφα και το χταπόδι συναντούν τη γλιστρίδα, την αλμύρα και τις «πρασινάδες».
  • Ψήνουμε ψωμάκια στο τηγάνι. Εύκολες και νόστιμες πίτες που τις τρώμε όπως το ψωμί και είναι έτοιμες μέσα σε ένα τέταρτο.

Την Κυριακή 15 Ιουλίου με το «ΒΗΜΑ»

Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για το φαγητό!

Ο Γευσιγνώστης ξέρει, γιατί το ‛χει ψάξει!