Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς συμβάλλει η γιόγκα στη βελτίωση του ύπνου

Πώς συμβάλλει η γιόγκα στη βελτίωση του ύπνου

Το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου των ΗΠΑ επισημαίνει ότι η γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα, ειδικά εάν υποφέρετε από αϋπνία

Η γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι είστε σε θέση να κοιμηθείτε πιο εύκολα και πιο βαθιά όταν κάνετε γιόγκα με συνέπεια.

Ιδανικά, πρέπει να κοιμάστε από έξι έως εννέα ώρες κάθε βράδυ. Ο ποιοτικός ύπνος συνδέεται συχνά με την απώλεια βάρους. Μια μελέτη του 2018 διαπίστωσε ότι τα άτομα που είχαν περιορισμένο ύπνο πέντε φορές την εβδομάδα έχασαν λιγότερο λίπος συγκριτικά με την ομάδα που ακολούθησε κανονικό πρόγραμμα ύπνου.

Η γιόγκα nidra είναι μια μορφή καθοδηγούμενης χαλάρωσης που κάνετε ξαπλωμένη. Η πρακτική μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο βαθιά, καθώς επίσης να αυξήσετε την αντιληπτική σας ικανότητα.

Μια μικρή μελέτη του 2018 διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που έκαναν γιόγκα nidra για οκτώ εβδομάδες αύξησαν τα επίπεδα της αντίληψής και της ευαισθητοποίησής τους.

Το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου των ΗΠΑ επισημαίνει ότι η γιόγκα δεν είναι απλώς επωφελής για τη βελτίωση της δύναμης του πυρήνα, την ευλυγισία και τον περιορισμό των επιπέδων του στρες. Μπορεί επίσης να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου.

Βάσει αυτής της έρευνας, όταν άνθρωποι που πάσχουν από αϋπνία κάνουν καθημερινά γιόγκα, μπορούν να κοιμούνται για περισσότερες ώρες, καθώς και να ξανακοιμηθούν πιο γρήγορα εάν ξυπνήσουν στη μέση της νύχτας.

Sports in

4 λόγοι για τους οποίους βρίσκουμε κάποιους ανθρώπους τόσο ανεξήγητα ενοχλητικούς

Γιατί κάποιοι άνθρωποι ακόμα κι αν λένε σωστά πράγματα ή σε γενικές γραμμές φέρονται «οκέι» μας είναι απολύτως αντιπαθείς; Ο «σκιώδης εαυτός» μας φταίει.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024