Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz GLC Coupe 2020: Η εξέλιξη του είδους

Mercedes-Benz GLC Coupe 2020: Η εξέλιξη του είδους

Η GLC Coupe δίνει το στίγμα της ανανεωμένης της εκδοχής στην coupe έκδοση αμαξώματος από τα πεδία δοκιμών καθώς προβάρει μια σειρά στοχευμένων αλλαγών στα χνάρια της ανανεωμένης C-Class τα οποία θα της εξασφαλίσουν εκτός από τις αλλαγές σε design περισσότερη ισχύ αλλά και αποδοτικότητα.

Φωτογραφίες: AUTOMEDIA

Η ανανεωμένη GLC έχει δώσει αρκετά δείγματα γραφής ως δοκιμαστικό πρωτότυπο εν όψει της πρεμιέρας της η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί πιθανότατα στην προσεχή έκθεση του Παρισιού και πλέον δίνει τη σκυτάλη στην εκκεντρική coupe έκδοση αμαξώματος η οποία προσφέρει τον εαυτό της στο φωτογραφικό φακό με ελάχιστο καμουφλάζ, δίνοντας μια ακόμα ευκαιρία αποκωδικοποίησης των χαρακτηριστικών που θα συνοδεύσουν την νέα εκδοχή του μεσαίου SUV της Mercedes-Benz.    

Σε σχεδιαστικό επίπεδο, εκτός από την προφανή κλίση της οροφής η οποία θα εξασφαλίσει στην συγκεκριμένη έκδοση, μια θέση στην ιδιόμορφη «υβριδική» κατηγορία των coupe SUV οι αλλαγές εστιάζονται στο μπροστινό και στο πίσω τμήμα, όπου μια προσεκτική παρατήρηση αποκαλύπτει νέου σχεδιασμού φωτιστικά σώματα μπροστά τα οποία υπογραμμίζονται από φώτα ημέρας τεχνολογίας LED, ενώ την εικόνα συμπληρώνουν οι ξαναγραμμένοι προφυλακτήρες καθώς και τα νέα γραφικά για τα πίσω φωτιστικά σώματα.

Παράλληλα μια σειρά από στοχευμένες, σχεδόν χειρουργικές αλλαγές στα επιμέρους στοιχεία που συναποτελούν την εξωτερική της εμφάνιση θα αναλάβουν να ενισχύσουν το αθλητικό και κομψό παράστημα της GLC Coupe, δίνοντας το στίγμα του καινούριου.

Αν και επί του παρόντος δεν υπάρχουν διαθέσιμες εικόνες από το εσωτερικό της, η νέα GLC τόσο στην απλή όσο και στην Coupe έκδοση αμαξώματος αναμένεται να μιμηθεί το layout του πρωτότυπου plug-in υδρογονοκίνητου alter ego της με τα διακριτικά F-Cell το οποίο παρουσιάστηκε πέρυσι στην έκθεση της Φρανκφούρτης και θα συμπεριληφθεί επίσης στην γκάμα της νέας GLC, υιοθετώντας ένα μεγαλύτερο ψηφιακό πίνακα οργάνων και την τελευταία, αναβαθμισμένη εκδοχή του συστήματος infotainment Comand.

Στην αθέατη πλευρά της, με δεδομένη την τεχνολογική της συνάφεια με την C-Class, η νέα GLC θα ακολουθήσει το ίδιο μονοπάτι βελτιώσεων με το best-seller των Γερμανών. Ως εκ τούτου στην γκάμα της θα συμπεριληφθεί ο νέος τετρακύλινδρος diesel των 2,0 λίτρων ο οποίος θα εφοδιάζει τις εκδόσεις 220d προσφέροντας, 194 ίππους, δηλαδή 24 επιπλέον ίππους σε σχέση με το παρελθόν και αυξημένη αποδοτικότητα. Αντιστοίχως η βενζινοκίνητη έκδοση GLC 300 αναμένεται να αυξήσει την ισχύ της στους 258 ίππους προσφέροντας επίσης μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου.

Από αυξημένη ισχύ θα επωφεληθεί και η κορυφαία έκδοση με την υπογραφή του Affalterbach και τα διακριτικά GLC 43, η οποία αναμένεται να προσφέρει 390 ίππους στα πρότυπα της ανανεωμένης AMG C 43.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024