Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Ααα», «εεε», «κοιτάξτε να δείτε…»

«Ααα», «εεε», «κοιτάξτε να δείτε…»

To νέο αφήγημα ψεύδους της κυβέρνησης και η αμηχανία στην οποία βρίσκονται τα κυβερνητικά στελέχη που καλούνται να απαντήσουν σε ευνόητες ερωτήσεις

Σε ενάμιση μήνα η Ελλάδα υποτίθεται ότι βγαίνει από τα μνημόνια. Αυτό πανηγυρίζουν ήδη κυβέρνηση και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω γενικών αποδοκιμασιών των αγνωμόνων πολιτών, και κάποιοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Πού βρίσκεται η Ελλάδα σήμερα, έπειτα από οκτώ χρόνια μνημονιακής περιπέτειας και τριάμισι χρόνια επεισοδιακής διακυβέρνησης απο τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;

Ποια πρόοδος έχει συντελεστεί και ποια είναι εν τέλει τα κατορθώματα της κυβέρνησης;

Ομολογουμένως, υπάρχει ένα ταμειακό απόθεμα της τάξης των 20 δισ. Δικά μας λεφτά, που βρέθηκαν στα κρατικά ταμεία, μέσω ενός πρωτοφανούς φορολογικού ριφιφί και οικονομικής εξόντωσης των πολιτών.

Πέραν αυτού, ουδέν. Στις ερωτήσεις που δέχονται τα στελέχη της κυβέρνησης δεν είναι σε θέση να δώσουν ούτε μία συγκεκριμένη απάντηση.

Τι είδους επενδύσεις έχουν έλθει στην χώρα, σε τι έχει βελτιωθεί η ζωή των πολιτών, πόσο υπέροχα αισθάνονται οι ασφαλισμένοι που πληρώνουν τα μαλλιοκέφαλά τους και υπηρεσίες δεν απολαμβάνουν και τόσα άλλα.

Το μόνο κατόρθωμα της περιόδου είναι η «έξοδος». Και εν όψει αυτής ξεκινά ένα νέο παραμύθι. Με κεντρική ιδέα: μόλις βγούμε αρχίζουμε και πάλι να διαπραγματευόμαστε.

Τι ακριβώς; Το ενδεχόμενο να μην περικοπούν οι συντάξεις. Οι οποίες έχουν ήδη περικοπεί και συνεχίζουν να περικόπτονται, ενώ οι κυβερνητικοί παράγοντες λένε περίπου ότι αυξάνονται…

Συνοψίζοντας, έπειτα από τριάμισι χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η χώρα βρίσκεται εκεί που βρισκόταν όταν ανέλαβαν.

Με πολύ περισσότερους φόρους, χαμηλότερους μισθούς, καμία ουσιαστική επένδυση αλλά και μία κατάκτηση που πάντως θα πρέπει να αναγνωριστεί στην πρώτη φορά Αριστεροδεξιά: την εγκατάλειψη κάθε προσχήματος στην διατύπωση του ψεύδους και την κατά πρόσωπο καροϊδία των πάντων.

Υπάρχει ωστόσο και ένα φαινόμενο που έχει άλλου είδους ενδιαφέρον. Είναι τα διασκεδαστικά επιφωνήματα και οι εκφράσεις των κυβερνώντων όταν έρχονται αντιμέτωποι με προφανείς ερωτήσεις,  για τις οποίες δεν έχουν προφανείς απαντήσεις.

«Ααα», «εεε», «κοιτάξτε να δείτε…», «η αντιπολίτευση πρέπει να πάρει θέση…» και άλλα τέτοια, τα οποία με τόσο χαριτωμένο τρόπο αποκαλύπτουν την πραγματικότητα. Τώρα που τελείωσε το μνημόνιο που ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε, αφού δεν έσκισε το προηγούμενο, σηκώνεται η αυλαία. Και αποκαλύπτεται το απόλυτο τίποτε του κυβερνητικού απολογισμού.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024