Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Τσουνάμι» συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία

«Τσουνάμι» συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία

Οι πολίτες δεν το βάζουν κάτω στην προσπάθειά τους να ανατρέψουν τη συμφωνία των Πρεσπών και με κάθε ευκαιρία ξεσηκώνονται για να προασπίσουν τα ιστορικά δικαιώματά τους, με τα συλλαλητήρια και τις συγκεντρώσεις να είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζουν οι πολίτες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας τις έντονες αντιδράσεις τους για το «Μακεδονικό», δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή τους στη συμφωνία της κυβέρνησης με τα Σκόπια για τη «Βόρεια Μακεδονία».

Οι πολίτες δεν το βάζουν κάτω στην προσπάθειά τους να ανατρέψουν τη συμφωνία των Πρεσπών και με κάθε ευκαιρία ξεσηκώνονται για να προασπίσουν τα ιστορικά δικαιώματά τους, με τα συλλαλητήρια και τις συγκεντρώσεις να είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Σήμερα, Κυριακή, διοργανώθηκαν συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη. Στη συμπρωτεύουσα εκατοντάδες πολίτες πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, κρατώντας σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα.

Στη πορεία το παρών έδωσαν πολίτες και φορείς της πόλης προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη συμφωνία των Πρεσπών και να φωνάξουν υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Στο «πόδι» και η Κρήτη

Αντίστοιχο σκηνικό και στην Κρήτη όπου πολίτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση για τη Μακεδονία σε Ηράκλειο και Χανιά. Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα όπως «Ελλάς, Ελλάς Μακεδονία» και έψαλλαν τον εθνικό ύμνο.

«Αρχικά, μία ομάδα πολιτών, χωρίς κομματικές σημαίες και καμία σκοπιμότητα, κινητοποιήθηκαν αυθόρμητα μέσω των social media και δραστηριοποιήθηκαν προκειμένου να διοργανωθεί αυτό το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Την δράση αυτή σύντομα αγκάλιασαν οι σύλλογοι της πόλης και κυρίως ο Σύλλογος Μακεδόνων Ηρακλείου, ο οποίος είναι και ο βασικός συνδιοργανωτής» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, με την οποία απευθυνόταν κάλεσμα στους πολίτες.

Ξεσηκωμός στη Βεργίνα

Από τις αντιδράσεις για τη Μακεδονία δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι κάτοικοι της Βεργίνας που θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα, στις 19:30, συγκέντρωση κατά της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ.

«Ο αρχαιολογικός χώρος της Βεργίνας επιλέχθηκε για να σταλεί το μήνυμα της ελληνικότητας της Μακεδονίας με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο» αναφέρεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών, όπως μεταδίδει το pontos-news.gr.

Η οργανωτική επιτροπή και ο συντονιστής της, Αντώνης Καγκελίδης, έχουν υποβάλλει αίτημα για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου στον δρόμο μπροστά από τους Βασιλικούς Τάφους ή, εναλλακτικά, λίγα μέτρα παραπάνω, στην κεντρική πλατεία της Βεργίνας.

Συλλαλητήριο στα Τρίκαλα

Συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών διοργανώνεται την Τετάρτη και στα Τρίκαλα από την νεοσυσταθείσα Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα Τρικάλων. Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 8:00 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση, «εμείς, οι απλοί πολίτες των Τρικάλων, παρακολουθώντας τα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας αυτή τη στιγμή, σε σχέση με την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών για την Μακεδονία, αποφασίσαμε να εκφράσουμε δυναμικά την αντίθεση μας στην υπογραφή της, η οποία δεσμεύει την Εθνική κυριαρχία της Ελλάδας και παραδίδει τη Μακεδονία στα ξένα συμφέροντα».

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024