Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χιλιάδες Ιταλοί φόρεσαν κόκκινα μπλουζάκια για τους μετανάστες - Ειρωνείες από Σαλβίνι

Χιλιάδες Ιταλοί φόρεσαν κόκκινα μπλουζάκια για τους μετανάστες – Ειρωνείες από Σαλβίνι

Η πρωτοβουλία ανήκει στον δημοσιογράφο της La Repubblica Φραντσέσκο Βιβιάνο και στον σύνδεσμο Libera, ο οποίος μάχεται την μαφία

Χιλιάδες Ιταλοί αποφάσισαν σήμερα να φορέσουν κόκκινο μπλουζάκι σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους μετανάστες, για να σταματήσουν οι θάνατοι στην θάλασσα και η «αιμορραγία ανθρωπότητας».

Η πρωτοβουλία ανήκει στον δημοσιογράφο της La Repubblica Φραντσέσκο Βιβιάνο και στον σύνδεσμο Libera, ο οποίος μάχεται την μαφία.

Γνωστά πρόσωπα της τέχνης, συνδικαλιστές, δημοσιογράφοι, πολίτες με κοινωνική συνείδηση, ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία με κόκκινο μπλουζάκι. Ανάμεσά τους και ο διεθνούς φήμης συγγραφέας και δημοσιογράφος Ρομπέρτο Σαβιάνο.

Η απόφαση να επιλεγεί το κόκκινο μπλουζάκι είναι άκρως συμβολική, διότι φορούσε μπλούζα του συγκεκριμένου χρώματος, ο μικρός Αλάν, το παιδάκι που έχασε την ζωή του από πνιγμό, κατά την προσπάθειά να φτάσει στην Ελλάδα, από τα τουρκικά παράλια.

Στο Παλέρμο της Σικελίας, ο δήμαρχος Λεολούκα Ορλάντο φόρεσε από χθες το «μπλουζάκι της αλληλεγγύης». Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών, όμως, Ματέο Σαλβίνι, έγραψε στο Facebook, σε ειρωνικό τόνο: «τι κρίμα, στο σπίτι μου δεν βρήκα ούτε ένα κόκκινο μπλουζάκι για να μπορέσω να το επιδείξω σήμερα».

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024