Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: Θα επιλύσουμε τα διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας

Ερντογάν: Θα επιλύσουμε τα διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας

Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου

Τη βούλησή του να αντιμετωπίσει τα «διαρθρωτικά προβλήματα» της τουρκικής οικονομίας εξέφρασε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την πρώτη του ομιλία μετά την επανεκλογή του στις 24 Ιουνίου.

«Θα φτάσουμε την χώρα μας ακόμη πιο μακριά με το να επιλύσουμε τα διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας μας, ξεκινώντας με το παρόν έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, τον πληθωρισμό και τα υψηλά επιτόκια» δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Δεδηλωμένος εχθρός των υψηλών επιτοκίων, ο Ερντογάν είχε δηλώσει στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ότι θα ασκεί μεγαλύτερο έλεγχο στην νομισματική πολιτική όταν επανεκλεγεί.

Ο τούρκος είπε ακόμη ότι θα ανακοινώσει την Δευτέρα την σύνθεση του υπουργικού του συμβουλίου, που όπως ανέφερε χθες, θα αποτελείται από εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς.

Δεσμεύθηκε παράλληλα ότι η χώρα θα εισέλθει σε μια νέα εποχή όταν θα ορκιστεί και πάλι στη προεδρία την Δευτέρα. «Ως πρόεδρος του νέου εκτελεστικού προεδρικού συστήματος θα ανακοινώσω τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου στις 9 π.μ. τη Δευτέρα…Θεού θέλοντος (το νέο υπουργικό συμβούλιο) θα συνεδριάσει για πρώτη φορά την Παρασκευή» σημείωσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Με βάση τις αλλαγές, η θέση του πρωθυπουργού θα καταργηθεί και ο Ερντογάν θα επιλέγει τα πρόσωπα του υπουργικού συμβουλίου, θα ελέγχει τα υπουργεία και θα απομακρύνει τους δημοσίους υπαλλήλους ο ίδιος, όλα δηλαδή χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου.

Ο Ερντογάν συγκέντρωσε 52,5% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές. Το κόμμα του AK έλαβε το 42,5% και οι εθνικιστές σύμμαχοί του το 11,1%, γεγονός που εξασφάλισε στη συμμαχία κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

«Με την νέα εξουσία που μας δόθηκε από το νέο προεδρικό σύστημα θα εξασφαλίζουμε ταχύτερα και ισχυρότερα αποτελέσματα» είπε ο πρόεδρος.

Τα νέα πρόσωπα του τουρκικού κοινοβουλίου αναμένεται να ορκιστούν το Σάββατο.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024