Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Προτείνει τη δημιουργία

Βρετανία: Προτείνει τη δημιουργία «ζώνης ελευθέρου εμπορίου» με την ΕΕ

Η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή της, που εμφανίζεται διχασμένη σε ό,τι αφορά την έξοδο από την ΕΕ, υιοθέτησε "κοινή θέση" υπέρ της δημιουργίας "ζώνης ελευθέρου εμπορίου" μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ μετά το Brexit. Μάλιστα η Μέι φέρεται να δήλωσε ότι θα απολύσει τον ΥΠΕΞ Μπόρις Τζόνσον εάν διαφωνήσει

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ανακοίνωσε απόψε ότι η κυβέρνησή της, που εμφανίζεται διχασμένη σε ό,τι αφορά την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υιοθέτησε «κοινή θέση» υπέρ της δημιουργίας «ζώνης ελευθέρου εμπορίου» μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ μετά το Brexit.

«Με την πρότασή μας θα δημιουργηθεί μια ζώνη ελευθέρου εμπορίου μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ, με μια δέσμη κοινών κανόνων για τα βιομηχανικά αγαθά και τα αγροτικά προϊόντα» ανέφερε στην ανακοίνωσή της μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Τσέκερς, την επίσημη εξοχική κατοικία της πρωθυπουργού, που απέχει 70 χιλιόμετρα από το Λονδίνο.

Απειλεί να αποπέμψει τον Μπόρις Τζόνσον

Μάλιστα, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι φέρεται να δήλωσε σε υψηλόβαθμους συνεργάτες της ότι θα απολύσει τον υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον αν εκείνος προσπαθήσει να υπονομεύσει τη διαπραγματευτική θέση του Λονδίνου για το Brexit στην οποία συμφώνησε το υπουργικό συμβούλιο.

Την πληροφορία αυτή μετέφερε η εφημερίδα Times, χωρίς να αναφέρει τις πηγές της.

Διαβάστε επίσης

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024