Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηλεκτρικές προοπτικές για το νέο Peugeot 208 GTi

Ηλεκτρικές προοπτικές για το νέο Peugeot 208 GTi

Με αφετηρία την νέα γενιά του supermini η οποία αναμένεται το 2019, η Peugeot θα εισαγάγει την ηλεκτροκίνηση στο πεδίο των σπορ GTi εκδόσεων.

Πριν περίπου τρία χρόνια η Peugeot παρουσίασε μια πρωτότυπη σπορ προσανατολισμού plug-in υβριδική εκδοχή του 308 με τα διακριτικά 308 R Hybrid και ισχύ 500 ίππων, επιχειρώντας να αναδείξει τη σπορ διάσταση της υβριδικής τεχνολογίας αλλά και να δώσει μια πρώτη γεύση των προθέσεών της για το μέλλον των εκδόσεων επιδόσεων της γκάμας της.

Ένα μέλλον που όπως αναφέρουν πρόσφατες πληροφορίες πρόκειται πολύ σύντομα να μετατραπεί σε πραγματικότητα καθώς ο εξηλεκτρισμός των GTi εκδόσεων πρόκειται να ξεκινήσει πολύ σύντομα με αφετηρία τη νέα γενιά του 208.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Peugeot, η νέα γενιά του γαλλικού supermini θα φιλοξενηθεί στην στη διεθνή έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2019 περιλαμβάνοντας στις τάξεις του και μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση η οποία θα βασιστεί σε μια πλατφόρμα ειδικά εξελιγμένη για αυτό τον σκοπό με την ονομασία e-CMP.

Ωστόσο, όπως έχει επισημάνει επανειλημμένως ο επικεφαλής της Peugeot, Pierre Imparato, η ηλεκτροκίνηση δεν θα περιοριστεί αποκλειστικά στις «απλές» εκδόσεις των νέων μοντέλων καθώς ο απώτερος στόχος είναι οι αγοραστές των μοντέλων Peugeot να έχουν μια ηλεκτρική εναλλακτική για κάθε επιλογή της γκάμας, κάτι που προφανώς αφορά και τις εκδόσεις επιδόσεων με τα διακριτικά GTi.

Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι οι σπορ εκδόσεις θα απαρνηθούν την παράδοση της κυριαρχίας ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης καθώς όπως έχει εξίσου τονίσει ο επικεφαλής της Peugeot, ο στόχος είναι η επιλογή να εναπόκειται στους καταναλωτές.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024