Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο παραλήρημα Καμμένου: Ψευτομακεδονομάχοι θέλουν να ρίξουμε την κυβέρνηση

Νέο παραλήρημα Καμμένου: Ψευτομακεδονομάχοι θέλουν να ρίξουμε την κυβέρνηση

Ο Πάνος Καμμένος επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σχετικά με το γιατί δεν καταψήφισε την κυβέρνηση στην πρόταση μομφής της ΝΔ και επέτρεψε την υπογραφή της συμφωνίας για το «Βόρεια Μακεδονία» και -αυτή τη φορά- υποστήριξε ότι η συγκυβέρνηση είναι αναγκαία...

Ο Πάνος Καμμένος επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σχετικά με το γιατί δεν καταψήφισε την κυβέρνηση στην πρόταση μομφής της ΝΔ και επέτρεψε την υπογραφή της συμφωνίας για το «Βόρεια Μακεδονία». Παράλληλα, έκανε ότι δεν κατάλαβε ότι η ΝΔ κατέθεσε τροπολογία και η ΔΗΣΥ πρόταση νόμου για την κατάργηση της μείωσης των συντάξεων το 2019.

Σε μια παραληρηματικού τύπου ομιλία, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ -αυτήν τη φορά- είπε ότι η συγκυβέρνηση είναι αναγκαία και την χαρακτήρισε «πρόταση εθνικής ενότητας». Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν στα κυβερνητικά έδρανα για να τον ακούσει, προφανώς για να μην είναι μέσα στο ίδιο «πλάνο». Αλλωστε, ούτε και ο Πάνος Καμμένος βρισκόταν στα κυβερνητικά έδρανα, όταν στο βήμα της Βουλής βρισκόταν ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι η χώρα δεν θα έβγαινε από τα μνημόνια «αν ακούγαμε τους ψευτομακεδονομάχους και ρίχναμε την κυβέρνηση», ωστόσο πρόσθεσε ότι είναι ξεκάθαρος για το τι θα πράξει αν και όταν η συμφωνία για το «Μακεδονικό» έρθει στη Βουλή…

Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, οι ΑΝΕΛ δεν έριξαν την κυβέρνηση κατά την πρόταση μομφής της ΝΔ για να μην δημιουργηθούν νέες πλειοψηφίες, που θα υποστήριζαν αναφανδόν τη σύνθετη ονομασία…

Επιτέθηκε, δε, με σφοδρότητα στον Σταύρο Θεοδωράκη, κάνοντας λόγο για «καβάτζες», με χορηγό τον Σόρος, που έφτασε στο σημείο να διαλύσει το Κίνημα Αλλαγής για να πείσει τους χορηγούς του.

Η απάντηση ήρθε άμεσα από τον επικεφαλής του Ποταμιού, που ακολούθησε τον Πάνο Καμμένο στο βήμα:  Θεοδωράκης: Δεν θα γίνουμε οι «Καμμένοι» του ΣΥΡΙΖΑ

Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι το να ρίξει την κυβέρνηση είναι απαίτηση κομμάτων που κοιτούν μόνο το δικό τους όφελος και για το λόγο αυτό τους αποκάλεσε ψευτομακεδονομάχους. Σε ένα ξέσπασμα «επαναστατικότητας» υπογράμμισε, δε: «Δεν θα κάνουμε το χατήρι της τρόικας εσωτερικού» και κάποιων επιχειρηματιών, ρίχνοντας την κυβέρνηση -αν και είναι κάτι που ο ίδιος έχει προειδοποιήσει πως θα πράξει μόλις έρθει η συμφωνία στη Βουλή.

Αναφερόμενος στους πολίτες που διαδηλώνουν κατά της συμφωνίας, υποστήριξε ότι έχουν πέσει στην παγίδα του ψευτομακεδονισμού που έστησαν «τραγικές καρικατούρες» με στόχο να μην βγει η χώρα από τα μνημόνια, να μην ρυθμίσει το χρέος και να μην πατάξει τη διαφθορά η κυβέρνηση.

Επιχειρώντας να θολώσει τα νερά, επικαλέστηκε τη δήλωση Τζανακόπουλου ότι το θέμα της ψήφισης της συμφωνίας στη Βουλή από ενισχυμένη πλειοψηφία 2/3 θα συζητηθεί ως ενδεχόμενο και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να πάρει θέση για το τι θα πράξει σε αυτήν την περίπτωση.

Εκτός όμως του «καυτού» ζητήματος αν θα ρίξει την κυβέρνηση, για ποιο λόγο και πότε, στην ομιλία του ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε και στο θέμα της μείωσης των συντάξεων το 2019.

Αρχικά, επικαλέστηκε δημοσίευμα που δεν επιβεβαιώνεται και φέρει τον κ. Μητσοτάκη να ζητά από την Ανγκελα Μέρκελ να επιμείνει στην περικοπή των συντάξεων -κάτι που μόλις λίγη ώρα πριν είχε διαψεύσει κατηγορηματικά ο πρόεδρος της ΝΔ, αποκαλώντας μάλιστα ψεύτη τον πρωθυπουργό που το χρησιμοποίησε ως επιχείρημα

Στη συνέχεια, σε μια ακόμη προσπάθεια να παρουσιάσει μια «εναλλακτική πραγματικότητα», έκανε ότι δεν υπήρξαν ποτέ η τροπολογία που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή και η πρόταση νόμου της Φώφης Γεννηματά που κατατέθηκε λίγο πριν από τη συνεδρίαση της Βουλής για ακύρωση της περικοπής των συντάξεων, για να υποστηρίξει ότι «οι συνταξιούχοι θα στραφούν εναντίον σας»…

Κατέληξε διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση αγωνιά για τους συνταξιούχους και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το οικονομικό επιτελείο θα τα καταφέρει και θα ανακοινώσει ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις το 2019.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024