Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Πολιτικός απατεώνας ο Τσίπρας

Μητσοτάκης: Πολιτικός απατεώνας ο Τσίπρας

Σε υψηλούς τόνους εξελίσσεται η συνεδρίαση στη Βουλή για την οικονομία, που διενεργείται στην επέτειο του δημοψηφίσματος, όπως σημείωσε και ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε τροπολογία για ακύρωση της περικοπής των συντάξεων

Ανταποδίδει από το βήμα της Βουλής τα βέλη στον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση για την Οικονομία στη Βουλή. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «πολιτικό ψεύτη» και «πολιτικό απατεώνα» απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και σημείωσε: «Όσες παραστάσεις και αν δώστε, όσα κρεσέντα κι αν χρησιμοποιήσετε […] δεν μπορείτε να κοιτάξετε την κοινωνία στα μάτια». Από το «go back madame Merkel, σήμερα εκλιπαρείτε για ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη», τόνισε.

«Είστε Ψεύτης, Ψεύτης, Ψεύτης με Ψ κεφαλαίο και χρησιμοποιείτε αυτά τα ψευδή δημοσιεύματα· δεν συναντήθηκα ποτέ με την κ. Μέρκελ στη σύνοδο του ΕΛΚ» απάντησε στην αναφορά του κ. Τσίπρα σε δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, που υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ παρακάλεσε την γερμανίδα καγκελάριο να επιμείνει στην υλοποίηση των περικοπών για τις συντάξεις και στη μείωση του αφορολόγητου.

Αναφερόμενος στη σεναριολογία που αναπτύσσει η κυβέρνηση για την ακύρωση της μείωσης των συντάξεων το 2019, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε: «Περικοπές συντάξεων δεν προβλέπονταν στο γ’ μνημόνιο, άρα δεν έδωσε εντολή ο λαός για αυτές. Ήταν, δε, τελείως αχρείαστες. Είναι τίμημα της δικής σας προσωπικής αναξιοπιστίας. Εμείς δεν ψηφίσαμε αυτές τις περικοπές και για να αφήσουμε τα παραμύθια: Εμείς έχουμε ετοιμάσει τροπολογία, την έχω εδώ, και η κ. Γεννηματά κατέθεσε σχετική πρόταση νόμου, να ψηφίσουμε μαζί ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις. Για να δούμε ποιος είναι ο υποκριτής σε αυτήν την αίθουσα, ποιος λέει την αλήθεια και ποιος κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό».

«Όταν η επόμενη κυβέρνηση αποδείξει την μεταρρυθμιστική της προσήλωση, θα διεκδικήσει και θα πετύχει τη μείωση των υπερπλεονασμάτων. Είναι άδικο οι Έλληνες να πληρώνουν την ανικανότητα, τις αυταπάτες και τον κυνισμό του κ. Τσίπρα για δύο γενιές» υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναρωτήθηκε αιχμηρά γιατί διάλεξε η κυβέρνηση αυτήν την ημέρα για να συζητηθεί η πορεία της Οικονομίας, καθώς είναι η επέτειος του δημοψηφίσματος, όταν το «όχι» έγινε «ναι». «Είναι η επέτειος της πολιτικής σας μετάλλαξης και της πολιτικής σας ήττας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, αλλά και μια αφορμή «να αναλογιστούμε τι έγινε τα τελευταία 3 χρόνια· πώς είναι ο λαϊκισμός, η ανευθυνότητα και η ανικανότητα στην εξουσία».

Σχολιάζοντας την εικόνα της συγκυβέρνησης ειδικά μετά τη συμφωνία για το «Μακεδονικό» και τις αντικρουόμενες δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ, έκανε λόγο για «κυβέρνηση οπερέτα» και αναρωτήθηκε γιατί ο κ. Καμμένος δεν είναι στα κυβερνητικά έδρανα. «Δεν τον θέλετε στο πλάνο, κ. Τσίπρα;» σχολίασε σκωπτικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παραχώρησε το δικαίωμα στους γείτονες να αποκαλούνται «Μακεδόνες» και την ίδια ώρα καλλιεργεί διχαστικό κλίμα στην κοινωνία. «Δεν είστε ούτε αριστερός, ούτε κεντρώος, ούτε τίποτα· κυνικός της εξουσίας είστε που μεταμορφώνεστε ανάλογα με τις περιστάσεις. Το ότι δεν έχετε κανένα αίσθημα εθνικής ευθύνης φάνηκε στην παράδοση της «μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας».

Υπογράμμισε, δε, πως «είναι αργά για δάκρυα» διότι η συμφωνία παράγει ήδη τετελεσμένα. Επίσης, χαρακτήρισε «κυβερνητικό διπρόσωπο» τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, λέγοντας πως χειρίζεται με πρωτοφανή ανευθυνότητα τα εθνικά θέματα. Σκληρή επίθεση έκανε και προς τον Πάνο Καμμένο υποστηρίζοντας πως λέει «σαχλαμάρες» για ένα τόσο κρίσιμο θέμα όπως είναι το Σκοπιανό. «Ένας κανονικός πρωθυπουργός θα σας είχε απολήσει κ. Καμμένο» είπε.

Απαντώντας, δε, στα περί ακροδεξιάς και φλερτ με το φασισμό που αποδίδει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «κάνετε ότι μάχεστε την ακροδεξιά, αλλά στην πραγματικότητα συγκυβερνάτε με την ακροδεξιά εδώ και 3,5 χρόνια, όπως λένε και δικοί σας βουλευτές», και «έχετε συμπράξει με την Χρυσή Αυγή για να ρίξετε την κυβέρνηση Σαμαρά».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό για το οποίο ο πρωθυπουργός κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι υιοθετεί ακροδεξιές πολιτικές τύπου Ορμπάν, ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει εάν η Ευρώπη πρέπει ή όχι να προστατέψει τα σύνορά της. Εσείς που ανοίξατε τα σύνορα το 2015, πείτε μου «ναι» ή «όχι». Γιατί αυτή είναι η ευρωπαϊκή γραμμή, η προστασία των συνόρων της ΕΕ. Αυτό λέμε όλοι, αυτό λέει και ο κ. Μακρόν, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν δίστασε, δε, να δώσει απάντηση και στις καταγγελίες περί προσωπικών σχέσεων και συναντήσεων με τον κ. Φρουζή της Novartis, λέγοντας ότι δεν είναι προσωπικός του φίλος και ότι τον έχει συναντήσει μόλις δύο φορές και μάλιστα πολύ πριν υπάρξει η ευκαιρία να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΝΔ. «Εσείς συναντάστε με επιχειρηματίες κ. Τσίπρα;» ρώτησε ο πρόεδρος της ΝΔ και κατέληξε: «Είστε άθλιος συκοφάντης, είστε ντροπή και κατάντια για τη χώρα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε το αίτημα για εκλογές, τόνισε ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα θα διεκδικήσει το μέλλον που της αξίζει.

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024