Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεννηματά σε Τσίπρα: Δεσμευτείτε ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις

Γεννηματά σε Τσίπρα: Δεσμευτείτε ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προέτρεψε τον πρωθυπουργό να δεσμευτεί ότι θα ψηφίσει την πρόταση νόμου που κατέθεσε για να μην περικοπούν οι συντάξεις

Η επιλογή Τσίπρα – Μητσοτάκη είναι η πόλωση και  ο διχασμός, τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στη Βουλή ενώ απευθυνόμενη προς τον πρωθυπουργό τόνισε πως «στύψατε τη μεσαία τάξη για να διασφαλίσετε τα συμφέροντα των δανειστών».

Η κ. Γεννηματά πέταξε το «γάντι» στον πρωθυπουργό και για το θέμα των συντάξεων. «Αν συζητάμε για κοινωνική πολιτική, ζητώ να δεσμευτεί ο πρωθυπουργός ότι θα ψηφίσει την πρόταση νόμου για την μη περικοπή των συντάξεων. Δεσμευτείτε ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις», είπε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενη προς τον κ. Τσίπρα, τόνισε πως «είστε αριστερός στα πίτουρα και δεξιός στο αλεύρι». Η άτακτη υποχώρησή σας από τις θέσεις της προόδου, πρόσθεσε, είναι εντυπωσιακή. «Η αναστολή της αύξησης για ένα 6μηνο, συμπίπτει με το χρόνο που ελπίζετε ότι θα μείνετε στην εξουσία και ανταλλάσσεται  με υποχωρήσεις σας στο προσφυγικό». Μετατρέπετε, είπε,  «τη χώρα σε αποθήκη ψυχών μόνο και μόνο για το δικό σας όφελος».

Η κ. Γεννηματά ζήτησε και πάλι εκλογές, προκειμένου ο ελληνικός λαός – όπως είπε – να επιλέξει μία προοδευτική διακυβέρνηση.

Αναφερόμενη στη σημερινή επέτειος του δημοψηφίσματος, σημείωσε πως στοίχισε στη χώρα περίπου 200 δισ ενώ μιλώντας για τα υψηλά πλεονάσματα, τόνισε πως βγήκαν από τις τσέπες της μεσαίας τάξης.

Η κ. Γεννηματά επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «είναι ο μεγάλος χορηγός της ΝΔ καθώς  κάνει ότι μπορεί για να δυναμώσει ο κ. Μητσοτάκης» .
Άκουσα να λέει ο Τσίπρας ότι η ακροδεξιά είναι το καταφύγιο των πολιτικών απατεώνων. «Ο πρωθυπουργός κάτι περισσότερο ξέρει με τη συνεργασία του με την ακροδεξιά».

Μιλώντας για τη συμφωνία του Eurogroup, ανέφερε ότι η απόφαση είναι σαφής υποχώρηση από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού. «Η χώρα μας καλείται να δημιουργήσει ανάπτυξη με μία βαριά μπάλα στο πόδι. Πως θα πετύχεις υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης με την εξοντωτική φορολογία σε επιχειρήσεις και πολίτες.  Έχει τελειώσει η εποχή που μπορούσαν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό», σημείωσε.

Το κεφαλαιακό μαξιλάρι των 24 δισ. που συμφωνήθηκε, είπε,  μας καλύπτει μόνο για 22 μήνες μετά τη λήξη του προγράμματος. «Αν μέσα στους επόμενους 22 μήνες οι συνθήκες για έξοδο στις αγορές δεν είναι ευνοϊκές το ελληνικό δημόσιο θα έχει στραγγίξει. Οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η χώρα δεν δημιουργούν το αίσθημα της ασφάλειας στις αγορές» είπε η κ. Γεννηματά.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφερόμενη στον ΕΝΦΙΑ είπε ότι «ζει και βασιλεύει, μονιμοποιείται και διευρύνεται» και δήλωσε με νόημα «ήταν άδικο και έγινε πράξη».

Η κοινωνική πολιτική, είπε η κ. Γεννηματά,  δεν είναι τα φιλοδωρήματα με τα οποία επιστρέφεται  ένα μικρό μέρος από αυτά που παίρνουν από τους έλληνες πολίτες. «Αν συζητάμε για κοινωνική πολιτική, ζητώ να δεσμευτεί ο πρωθυπουργός ότι θα ψηφίσει την πρόταση νόμου που καταθέσαμε για την μη περικοπή των συντάξεων. Δεσμευτείτε ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις».

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024