Υλικά

1/2 κιλό φράουλες, κομμένες
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κ.σ. χυμό λεμονιού από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους ρίχνετε τις κομμένες φράουλες, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι οι φράουλες να απελευθερώσουν τον χυμό τους.

Μειώστε τη θερμότητα και αφήστε την κατσαρόλα να σιγοβράζει για 20′ περίπου ή μέχρι να γίνει πυκνή η σάλτσα, ανακατεύοντας πάλι περιστασιακά. Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει.

Έχετε κατά νου ότι η σάλτσα θα γίνει πιο πυκνή μόλις κρυώσει και ειδικά αν φυλαχτεί στο ψυγείο.