Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυβέρνηση Ραν Ταν Πλαν

Κυβέρνηση Ραν Ταν Πλαν

Το πρόβλημα της κυβέρνησης, όπως συμβαίνει με κάθε αυτογελοιοποιούμενο, είναι ότι δεν το αντιλαμβάνεται.

Εχοντας πάρει τον κατήφορο και με τα κρούσματα αλληλο- και αυτοεξευτελισμού να είναι πλέον καθημερινά, η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου είναι πλέον εγκλωβισμένη στα θλιβερά αδιέξοδά της.

Είχε βιαστεί και δεν μπορούσε να κρύψει την φιλοδοξία της να αλλάξει με μία μονοκοντυλιά το πολιτικό σκηνικό στην χώρα – όπως άλλωστε θα άλλαζε την Ευρώπη. Με μία μηχανιστική προσέγγιση και κυριευμένη από την αντίληψη περί αξιωματικού «δίκαιου της Αριστεράς», πίστευε ότι μέσω του χειρισμού και της εργαλειοποίησης ενός εθνικού θέματος, θα άλλαζε κατά βούληση τους πολιτικούς συσχετισμούς στην χώρα.

Η φιλοδοξία, με περισσή προπέτεια είχε ομολογηθεί.

«Μέσα από το ζήτημα των Σκοπίων θα αναδιαμορφωθεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό και οριζοντίως το σύνολο του πολιτικού συστήματος», έλεγαν το ένα μετά το άλλο με έπαρση και στόμφο, κορυφαία και μη, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Είχαν κάποιο δίκιο, αλλά παρέλειπαν και παρέβλεπαν ένα πιθανότερο ενδεχόμενο. Η αναδιαμόρφωση αυτή να γίνει, αλλά να αφορά πρωτίστως και κυρίως την ίδια την κυβέρνηση και τους εσωτερικούς συσχετισμούς της. Ετσι, εκεί που αναδιάτασσε τους άλλους, βρίσκεται η ίδια στα πρόθυρα της διάλυσης.

Βλέπουμε πλέον καθημερινώς μία νέα πράξη της θεατρικής παράστασης, στην οποία ο Καμμένος προαναγγέλλει την πτώση της κυβέρνησης, ο Τσίπρας τον παρακολουθεί θεωρώντας ότι το σχέδιο έχει τεθεί σε εφαρμογή, οι βουλευτές των ΑΝΕΛ λένε το ένα εξωφρενικό και αδιανόητο μετά το άλλο και όλοι μαζί έχουν εγκλωβιστεί σε μία περιδίνηση πολιτικής ανοησίας, η οποία δεν θα σταματήσει.

Ο μόνος τρόπος για να συμβεί αυτό θα είναι οι εκλογές. Στις οποίες ο κ. Τσίπρας οδηγείται μάλλον χωρίς επιλογές, υπό τις επευφημίες και τις κραυγές θαυμασμού του Μοσκοβισί και μερικών ευρωπαίων παραγόντων της «νομενκλατούρας των Βρυξελλών», όπως ο ίδιος έλεγε. Ταυτόχρονα όμως και εν μέσω αποδοκιμασιών σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και με την Ηρώδου Αττικού αποκλεισμένη όσο ποτέ άλλοτε από τις κλούβες και τις διμοιρίες της Αστυνομίας.

Η αυτογελοιοποίηση της ευκαιριακής κυβέρνησης, η οποία θα άλλαζε την Ευρώπη και σήμερα υποκύπτει ακόμη στις πιέσεις της Μέρκελ, ώστε να… επανεμφανίζονται οι προσφυγες και μετανάστες, που πριν από μερικά χρόνια εξαφανίζονταν μετά την «ηλιοθεραπεία» τους, πολύ δύσκολα θα ανακοπεί.

Το πρόβλημά της, όπως συμβαίνει με κάθε αυτογελοιοποιούμενο, είναι ότι δεν το αντιλαμβάνεται.

Εξακολουθούν να νομίζουν ότι είναι κάτι σαν πολιτικοί Λούκυ Λουκ, όμως είναι προφανές ότι πρόκειται για Ραν Ταν Πλαν…

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024